İşte dünyanın marka değeri en yüksek 5 şirketi! Teknoloji devleri domine etti...

Bu yıl teknoloji endüstrisi, dünyanın marka değeri en yüksek şirketlerinde ilk 5'e 4 dev şirketini sokarak listeyi büyük oranda domine etti. İşte marka değeri en yüksek 5 şirket...

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Piyasalardaki hareketlenmeler, yeni yatırımlar ve tüketici talebine bağlı olarak şirketler, her yıl marka değerlerine milyarlarca dolar ekleyebiliyor. Listede dönem dönem değişiklikler olsa da birçok dev marka, çoğu zaman sıralamadaki yerini koruyor.

Bu yıl da teknoloji endüstrisi, dünyanın marka değeri en yüksek şirketlerinde ilk 5'e 4 dev şirketini sokarak listeyi büyük oranda domine etti.

İŞTE MARKA DEĞERİ EN YÜKSEK 5 ŞİRKET!

1) Apple – 355,1 milyar dolar

Zirveye, tabi ki birçok kişinin elinden düşürmediği iPhone'ların çatı şirketi Apple yerleşti. Son dönemlerde başka pazarlarda yaptığı atılımlarla da adından sıklıkla söz ettiren şirketin marka değeri, tam 355,1 milyar dolar olarak belirlendi.

2) Amazon – 350,3 milyar dolar

E-ticaret devi Amazon ise 350,3 milyar dolarlık marka değeriyle zirveyi kıl payı kaçırdı. Çalışma koşullarıyla ilgili çıkan olumsuz haberlerle sık sık gündeme gelen şirket, bu yıl da dünyanın en değerli markalarından biri olmayı başardı.

3) Google – 263,4 milyar dolar

Kullanıcıların hayatına her yönden nüfuz eden ABD merkezli arama motoru devi Google, listede sırası değişmeyen teknoloji devlerinden biri oldu. Şirketin marka değeri, tam tamına 263,4 milyar dolar olarak belirlendi.

4) Microsoft – 184,2 milyar dolar

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, bu yıl da Google gibi sıralamadaki yerini korudu. Şirket, 184,2 milyar dolarlık marka değeriyle dünyanın en değerli dördüncü markası oldu.

5) Walmart – 111,9 milyar dolar

ABD'li perakende devi Walmart, son dönemlerde dijitalleşmeye yönelik hamleleriyle kamuoyu imajını bir hayli parlattı. Marka değeri 111,9 milyar dolar olan şirket, listenin beşinci sırasına oturdu.

-Listenin devamı ise şu şekilde:

6) Samsung – 107,3 milyar dolar

7) Facebook – 101,2 milyar dolar

8) ICBC – 75,1 milyar dolar

9) HUAWEI – 71,2 milyar dolar

10) Verizon – 69,6 milyar dolar

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın