iPhone'u geride bıraktı: İşte Samsung'un yeni amiral gemisinin şaşırtan performans testi sonuçları!

Samsung'un kısa bir süre önce gerçekleştirdiği bir tanıtım etkinliğinde görücüye çıkardığı yeni amiral gemisi ‘Galaxy S22 Ultra'nın performans testi sonuçları ortaya çıktı. Gücünü Qualcomm'un ‘Snapdragon 8 Gen 1' işlemcisinden alan cihaz, yapılan testte ‘iPhone 13 Pro Max'ı da geride bırakarak zirveye oturdu.

iPhone'u geride bıraktı: İşte Samsung'un yeni amiral gemisinin şaşırtan performans testi sonuçları!

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, kısa bir süre önce yılın ilk 'Unpacked' etkinliğinde 'Galaxy S22' akıllı telefon serisini tanıttı. Serinin en yüksek fiyatlı cihazı 'Galaxy S22 Ultra' da tanıtım etkinliğinde yer aldı. Model, 'Galaxy' serisi ve 'Note' serisini birleştiren tasarımıyla dikkatleri üzerine topladı. Gücünü Qualcomm'un yeni nesil amiral gemisi cihazlar için geliştirdiği 'Snapdragon 8 Gen 1' işlemciden alan cihaz, 6.8 inç büyüklüğünde 2K çözünürlük ve 120 Hz tazeleme oranı sunan bir AMOLED ekranla geldi.

12 GB'ya kadar RAM kapasitesi ve 1 TB'a kadar dahili depolama alanı seçenekleri bulunan modelin, kutusundan Android 12 işletim sistemi ve Samsung'un yeni 'One UI 4' kullanıcı arayüzüyle çıktığı ifade edildi. 4 farklı renk seçeneği bulunan Galaxy S22 Ultra ayrıca, 40 MP'lik bir ön kamera ve ana kamerası 108 MP çözünürlük sunan dörtlü bir arka kamera kurulumuyla kullanıcı beğenisine sunuldu. Ürünün 5.000 mAh kapasitesindeki bataryasının 45W gücünde hızlı şarj teknolojisini desteklediğinin de altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Android Authority'den aktardığı habere göre, Samsung Galaxy S22 Ultra akıllı telefon modelinin performans testi sonuçları da tanıtımdan kısa bir süre sonra ortaya çıktı. Testte 9841 puan alarak zirveye oturan model, gücünü 'A15 Bionic' çipten alan 'iPhone 13 Pro Max'ı geride bıraktı. Apple'ın geçen yıl tanıtılan amiral gemisinin, performans testinden 9587 puanla çıktığı belirtildi. Üçüncü sıraya ise 9181 puanla 'îPhone 13' yerleşti.

SAMSUNG, AMİRAL GEMİSİNDE KENDİ GELİŞTİRDİĞİ 'EXYNOS' İŞLEMCİLERİ BIRAKTI

Diğer yandan; Samsung'un yeni amiral gemisi, Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyle gelerek önemli bir ilke de imza atmış oldu. ARM mimarisi sayesinde grafik performansında gözle görülür bir artış vadeden işlemcinin, 'Adreno' ekran kartını kullanan ilk işlemci olduğu biliniyordu. Samsung ise amiral gemisinde kendi geliştirdiği 'Exynos' işlemciyi terk ederek ve 'Snapdragon' işlemcilere geçiş yaparak performansı artırmaya yönelik önemli bir hamle yapmıştı.

  • samsung
  • galaxy s22
  • galaxy s22 ultra
  • samsung galaxy s22 ultra
  • galaxy s22 ultra performans testi
  • iphone 13
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın