iPhone 13 serisi tanıtıldı | TeknoZone #2

Uzun bir bekleyişten sonra görücüye çıkan iPhone 13 ailesi, Instagram'ın beden algısı üzerindeki etkisi, Facebook'un akıllı gözlüğü, Getir'in İspanya pazarına girmesi ve daha fazlası... Akşam TV teknoloji editörü Doğa Yurduneri, TeknoZone'un yeni bölümünde teknoloji dünyasının en yeni gelişmelerini anlatıyor.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Teknoloji dünyasında bu hafta da yine birçok yeni gelişme ve inovasyon yaşandı. Apple'ın uzun süredir merakla beklenen iPhone 13 ailesini görücüye çıkarması, haftaya damgasını vuran gelişmelerden biri oldu. Facebook ve Xiaomi'nin akıllı gözlükleri ve Getir'in İspanya pazarına girişi de en çok dikkat çeken gelişmeler arasında yer aldı. Akşam TV teknoloji editörü Doğa Yurduneri, TeknoZone'un yeni bölümünde Instagram'ın beden algısı üzerindeki etkilerini ortaya koyan şirket içi araştırmadan dünyanın en büyük karbon temizleme tesisinin İzlanda'da faaliyete başlamasına kadar teknoloji dünyasının en yeni gelişmelerini Akşam TV izleyicileri için anlattı.

APPLE, iPHONE 13 AİLESİNİ TANITTI

ABD merkezli teknoloji devi Apple, bu hafta Kupertino'dan canlı olarak gerçekleştirdiği bir tanıtım etkinliğinde uzun süredir merakla beklenen iPhone 13 ailesini görücüye çıkardı. Seri, iPhone 12 ailesinde olduğu gibi 4 farklı modelle geldi. iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max tanıtılan modeller arasında yer aldı. Yeni iPhone ailesi, Türkiye'de 11 bin liradan başlayan fiyatlarla kullanıcı beğenisine sunuldu.

APPLE KURUCULARINDAN STEVE WOZNİAK, ÖZEL BİR UZAY ŞİRKETİ KURDUĞUNU DUYURDU

Apple'ın kurucularından Steve Wozniak, Privateer Space adında özel bir uzay şirketi kurduğunu duyurdu. Wozniak, konuya ilişkin paylaşımında girişim şirketinin diğer uzay şirketlerine benzemeyeceğine işaret etti.

FACEBOOK, RAY-BAN İŞ BİRLİĞİYLE GELİŞTİRDİĞİ AKILLI GÖZLÜĞÜNÜ TANITTI

Sosyal medya devi Facebook, bir süredir merakla beklenen akıllı gözlüklerini 'Ray-Ban Stories' adlı seri altında piyasaya sürdü. Seri, 299 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Ray-Ban Stories ayrıca, Facebook ve İtalyan gözlük üreticisi Luxottica arasında Eylül 2020'de imzalanan anlaşmadan doğan ilk ürün serisi oldu.

XİAOMİ, GERÇEK ZAMANLI ÇEVİRİ YAPABİLEN AKILLI GÖZLÜĞÜNÜ TANITTI

Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi; microLED ekranı bulunun, navigasyona bakılabilen ve gerçek zamanlı çeviri yapabilen akıllı gözlük modelini tanıttı. Şirketin ilk akıllı gözlük modelinin ayrıca, 5 MP çözünürlüğündeki gömülü kamerası sayesinde fotoğraf çekebildiği belirtildi.

FACEBOOK TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN BİR ARAŞTIRMA, INSTAGRAM'IN BEDEN ALGISI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİ ORTAYA KOYDU

Facebook tarafından yürütülen bir araştırma, Instagram'ın her 3 genç kızdan 1'i için ideal beden algısını daha kötü bir hale getirdiğini ortaya koydu. The Wall Street Journal; ABD merkezli sosyal medya devinin, dahili araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmak istemediğine işaret etti.

GETİR, HİZMET VERDİĞİ ÜLKELER ARASINA İSPANYA'YI DA EKLEDİ

Avrupa'da hizmet verdiği ülkeler arasına bir yenisini daha ekleyen Getir; İngiltere, Hollanda, Almanya ve Fransa'nın ardından Barselona ve Madrid'de de hizmet vermeye başlayarak İspanya pazarına giriş yaptığını duyurdu. Yaşanan gelişmeyle birlikte İspanya, popüler çevrim içi market uygulamasının hizmet verdiği 6'ncı ülke oldu.

ATMOSFERDEN YILDA 4 BİN TON KARBON TEMİZLEYEBİLEN KARBON YAKALAMA TESİSİ, İZLANDA'DA FAALİYETE BAŞLADI

İsviçre merkezli girişim şirketi Climeworks, dünyanın en büyük karbon yakalama tesisinin İzlanda'da faaliyete başladığını duyurdu. Tesisin, atmosferden yılda 4 bin ton karbon temizleyebildiği kaydedildi.

  • iphone 13
  • iphone 13 tanıtıldı
  • iphone 13 tanıtıldı mı
  • iphone 13 çıktı
  • iphone 13 serisi
  • iphone 13 ne zaman
  • iphone 13 özellikleri
  • getir ispanya
  • apple iphone 13
  • facebook akıllı gözlük
  • facebook ray-ban gözlük
  • xiaomi akıllı gözlük
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın