Instagram Reels'a şablon özelliği geliyor! Formatlar kopyalanabilecek...

Insagram, ‘Reels' sekmesinde kullanıcı tarafından oluşturulan şablonları test etmeye başladı. Yeni özellik sayesinde, Instagram Reels kullanıcılarının video oluştururken doğrudan başka videolardaki formatları kopyalayabileceği ifade edildi.

Instagram Reels'a şablon özelliği geliyor! Formatlar kopyalanabilecek...

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Sosyal medya devi Instagram, 'Reels' sekmesinde şablon özelliğini test etmeye başladı. Yeni özelliğin, Instagram kullanıcılarının diğer Reels videolarındaki video formatlarını kopyalayabilmesine olanak tanıyacağı ifade edildi. Şablon özelliği, halihazırda TikTok'un en popüler özelliklerinden biriydi. Özellik, platformda kullanıcıların birbirine meydan okumasına ve bazı video formatlarının hızla viral hale gelmesine olanak tanıyordu.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Instagram, güncel olarak şablon özelliğini kısıtlı bir kullanıcı kitlesiyle test ediyor. Bu nedenle özellik, sınırlı sayıda fenomenin beğenisine sunuluyor. Platformun çatı şirketi Meta, Reels videolarının oluşturulma sürecini daha basit hale getirmek için her zaman yeni yollar üzerinde çalıştıklarını söylüyor. Yeni hamlenin de bu çabanın bir parçası olduğu ifade ediliyor.

YENİ ÖZELLİK, INSTAGRAM REELS VİDEOLARINA "ŞABLON OLARAK KULLAN" SEÇENEĞİ GETİRECEK

Yeni özelliğin yayınlanmasının ardından Reels videolarında, yeni bir "Şablon olarak kullan" seçeneği yer alacak. Bu sayede Instagram kullanıcıları, sevdikleri bir Reels videosundaki formatı doğrudan kendi videolarına kopyalayabilecek. Özellik, güncel olarak kullanıcılara bir dizi önceden oluşturulmuş şablon seçeneği sunsa da nihayetinde platformdaki herhangi bir Reels videosu formatı, şablon olarak kullanılabilecek.

  • instagram
  • reels
  • instagram reels
  • instagram şablonlar
  • tiktok şablonlar
  • instagram şablon özelliği
  • reels şablonlar
  • instagram şablon olarak kullan
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın