Instagram, çok beklenen özelliği yayınladı! Varsayılan olarak ayarlanmıyor...

Sosyal medya devi Instagram, uzun zamandır kullanıcıların yoğun olarak talep ettiği kronolojik sıralama özelliğini geri getirdiğini duyurdu. Özelliğin platforma varsayılan olarak dönüş yapmadığı ve Instagram kullanıcıları tarafından isteğe bağlı olarak tercih edilebileceği ifade edildi.

Instagram, çok beklenen özelliği yayınladı! Varsayılan olarak ayarlanmıyor...

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Sosyal medya devi Instagram, kullanıma ilk sunulduğunda anasayfa akışını kronolojik olarak düzenliyordu. Bu da kullanıcıların, paylaşılan içerikleri en yeniden eskiye doğru görebilmesini mümkün kılıyordu. Fakat söz konusu özellik, birkaç yıl önce platformdan kaldırılmıştı. Birçok kullanıcı, yapılan yenilikten memnun olmamış ve kronolojik sıralamaya yönelik taleplerini platforma iletmişti. Bunun üzerine Instagram, kronolojik sıralamanın tekrar kullanıma sunulacağını duyurmuştu. Bu duyurudan birkaç ay sonra, çok beklenen özellik nihayet yayınlandı.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; şirket, kronolojik sıralama kapsamında Instagram'a 2 yeni mod daha ekledi. Anasayfanın sol üst kısmındaki sekmeye "Takip Edilenler" ve "Favoriler" başlıklarıyla eklenen modların, kullanıcılara akışlarında ne görmek istedikleriyle ilgili daha fazla kontrol imkanı sunacağı bildirildi.

Paylaşılan bilgilere göre; "Takip Edilenler" seçeneği, kullanıcının takip ettiği hesaplar tarafından yapılan paylaşımları anasayfa akışında kronolojik bir sıralamayla gösteriyor. "Favoriler" modunda ise toplamda 50 hesaba kadar yıldız eklenebiliyor. Yıldız eklenen hesapların gönderileri, anasayfa akışında daha üst sıralarda gözüküyor.

INSTAGRAM, "FAVORİLER" LİSTESİNİN KULLANICILARA ÖZEL OLDUĞUNU SÖYLÜYOR

Öte yandan; Instagram, "Favoriler" listesinin kullanıcılara özel olduğuna ve başka hiçbir kullanıcı tarafından görülemeyeceğine işaret ediyor. Söz konusu yeniliklerin, bir süredir kısıtlı bir kullanıcı kitlesiyle test edildiği biliniyor. Kullanıcıların, bu seçenekler arasında bir tercih yapmak için anasayfanın sol üst kısmındaki "Instagram" logosuna dokunması gerekiyor. Özellik, başlangıçta yalnızca iOS kullanıcılarının beğenisine sunuluyor. Fakat yeni modların, birkaç gün içerisinde tüm kullanıcıların yaygın kullanımına açılması bekleniyor.

  • instagram
  • adam mosseri
  • instagram yeni özellik
  • instagram favoriler
  • instagram takip edilenler
  • instagram kronolojik sıralama
  • kronolojik akış
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın