Huawei, yeni katlanabilir akıllı telefonu P50 Pocket'ı tanıttı

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, yeni katlanabilir akıllı telefonu P50 Pocket'ı Çin'de gerçekleştirdiği bir tanıtım etkinliğinde görücüye çıkardı. Kapağında daire şeklinde minik bir dış ekranla gelen cihazın, patentli bir menteşe tasarımına sahip olduğu ve yüksek ekran tazeleme oranı sunduğu belirtildi.

Huawei, yeni katlanabilir akıllı telefonu P50 Pocket'ı tanıttı

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, yeni katlanabilir akıllı telefon modeli P50 Pocket'ı Çin'de gerçekleştirdiği bir tanıtım etkinliğinde görücüye çıkardı. Cihazın, katlanma izinin belli olmasının önüne geçen patentli bir menteşe tasarımıyla geldiği belirtildi. Çok boyutlu menteşe tasarımının, seleflerine kıyasla çok daha dayanıklı olduğunun da altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; Huawei P50 Pocket, katlandığında 15 milimetrelik bir kalınlığa ulaşıyor. Açıldığında ise cihaz kalınlığının 7,2 milimetre olduğu ifade ediliyor. 190 gram ağırlığındaki telefon, kutusundan 6.9 inç boyutunda FHD+ çözünürlük sunan katlanabilir bir AMOLED ekranla çıkıyor. Panel, kullanıcılara 21:9 en/boy oranı ve 2790x1188 piksel çözünürlük sunuyor. HDR destekli katlanabilir iç ekranın, 120 Hz tazeleme oranı sunduğu belirtiliyor. Panel ayrıca, DCI-P3 renk gamını destekliyor.

CİHAZIN DIŞ GÖVDESİNDE, ÇİFT HALKALI BİR TASARIM BULUNUYOR

Bununla birlikte, ekran üzerinde delikli bir selfie kamerası da yer alıyor. Cihazın dış gövdesinde ise çift halkalı bir tasarımın bulunduğu görülüyor. Halkalardan biri, 1,04 inç boyutunda bir dış ekrana ev sahipliği yapıyor. Diğer halkada ise üçlü kamera kurulumu bulunuyor. Kullanıcılar; dış ekranda çağrı ve mesaj bildirimlerini, takvim güncellemelerini, müzik kontrollerini ve bir dizi diğer özelliği görebiliyor. Dış ekran, ana kamera ile selfie çekmek için de kullanılabiliyor.

Paylaşılan diğer bilgilere göre; dış gövdedeki panel, 60 Hz tazeleme oranı ve 340x340 piksel çözünürlük sunuyor. Diğer halkadaki üçlü kamera kurulumunda ise 40 MP'lik True-Chroma ana kameraya, 13 MP'lik ultra geniş açı lens ve 120 derece açıda çekim yapabilen 32 MP'lik Ultra-Spectrum lens eşlik ediyor.

HUAWEI P50 POCKET, ÇİN'DE BİN 412 DOLARDAN BAŞLAYAN FİYATLARLA SATIŞA SUNULUYOR

Geçen sene ortaya atılan iddialar cihazın, gücünü Qualcomm'un Snapdragon 888 işlemcisinden alacağına işaret etmiş olsa da Huawei P50 Pocket'ın hangi işlemciyi kullandığı, henüz bilinmiyor. Telefon, 12 GB'a kadar RAM kapasitesi ve 512 GB'a kadar dahili depolama alanını destekliyor. 4,000 mAh kapasitesindeki batarya ise 40W gücünde hızlı şarj teknolojisi desteğiyle geliyor. HarmonyOS 2 işletim sistemini kullanan cihazda; NFC (Yakın Alan İletişimi), Bluetooth 5.2 ve USB Type-C bağlantı teknolojileri desteği de bulunuyor.

Ürünün 8 GB RAM kapasitesine ve 256 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu, yaklaşık bin 412 dolardan satışa sunuluyor. Model, siyah ve beyaz renk seçenekleriyle raflardaki yerini alıyor. Telefonun altın rengi detaylara sahip kişiselleştirilmiş versiyonu ise yaklaşık bin 725 dolardan piyasaya sürülüyor. Bu versiyonda kullanıcılar, 12 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanına erişim sağlayabiliyor.

  • huawei
  • huawei p50
  • huawei p50 pocket
  • huawei p50 pocket özellikleri
  • huawei p50 pocket fiyatı
  • huawei katlanabilir akıllı telefon
  • huawei p50 katlanabilir telefon
  • katlanabilir telefon
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın