Güney Kore başkenti Seul, 'metaverse' dünyasına adım atan ilk şehir olacak

Güney Kore'nin başkenti Seul, 3.3 milyon dolarlık bir yatırım planı kapsamında ‘metaverse' dünyasına adım atan ilk şehir olacak. Projenin hayata geçirilmesi sonrası; kent sakinleri, sanal gerçeklik gözlükleri aracılığıyla şehri turlayabilecek ve çeşitli kamu hizmetlerinden faydalanabilecek.

Güney Kore başkenti Seul, 'metaverse' dünyasına adım atan ilk şehir olacak

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Güney Kore'nin başkenti Seul, 3.3 milyon dolarlık bir yatırım planı kapsamında gerçek dünyanın sanal ve dijital bir versiyonu olan 'metaverse'e giriş yapacağını ve 'metaverse' dünyasına adım atan ilk şehir olacağını duyurdu. Projenin hayata geçirilmesinin ardından 'metaverse'te, Seul'a ilişkin çeşitli kamu hizmetleri ve kültürel etkinliklerin kullanıma sunulacağı bildirildi.

Aksam.com.tr'nin TRT Haber'den aktardığı habere göre; Seul'un büyükşehir konseyi, 2022 yılının sonuna kadar kendi 'metaverse' platformunu geliştirmeye devam edecek. Platform, 2026 yılında tam olarak faaliyete geçecek. Platformda, belediye başkanı ofisinin de içlerinde bulunduğu bir grup özel sektör ve kamu sektörü alanı yer alacak. 10 yıllık yatırım planı, şehir sakinleri arasında sosyalliği ve kentin küresel rekabet gücünü artırmayı hedefleyecek.

Projenin hayata geçirilmesinin ardından şehir sakinleri; sanal gerçeklik gözlükleri aracılığıyla kent turları gerçekleştirebilecek, müzeleri turlayabilecek ve belediye yönetimine şikayette bulunma gibi çok sayıda kamu hizmetinden faydalanabilmek için belediye binasını ziyaret edebilecek.

  • seul
  • güney kore
  • metaverse
  • metaverse şehri
  • metaverse kenti
  • güney kore başkenti
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın