Google'ın global girişim projesinin ilk oyun partneri belli oldu: İşte o Türk şirketi!

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın “Google for Startups” isimli global girişim projesinin ilk oyun partneri, bir Türk şirketi oldu. “Game Factory” isimli şirketin, Türkiye'deki oyun stüdyolarına mentorluk ve oyun yayınlama gibi hizmetler veren bir kuluçka merkezi olduğu biliniyordu.

Google'ın global girişim projesinin ilk oyun partneri belli oldu: İşte o Türk şirketi!

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın dünya genelindeki girişimleri desteklemeyi amaçlayan "Google for Startups" isimli projesinin ilk oyun partneri, kısa bir süre önce belli oldu. Partnerin, bir Türk şirketi olması ise dikkat çekti. "Game Factory" isimli şirketin, Türkiye'deki oyun stüdyolarına mentorluk ve oyun yayınlama gibi hizmetler veren bir kuluçka merkezi olduğu biliniyordu. Şirket, Google partnerliğiyle birlikte Türk oyun stüdyolarına sunduğu desteklere yenilerini ekleyeceğine işaret etti.

Google for Startups Global Hızlandırıcı Operasyonları ve Partnerlikleri Başkanı Kevin O'Toole, konuya ilişkin açıklamasında "Google olarak Game Factory ile resmi partnerliğimize başlamaktan mutluluk duyuyoruz. Türk girişim ekosisteminin ve özellikle oyun sektörünün önemli ölçüde büyümesini göz önüne aldığımızda, Türkiye'deki etkinliğimizi artırmak bizim için önemli. Türkiye'deki girişimcileri Game Factory aracılığıyla desteklemeye devam edeceğimiz ve Game Factory'deki oyun stüdyolarına Google'ın en iyi ürünlerini, teknolojilerini ve uzmanlarını sağlayacağımız için heyecanlıyız" ifadelerine yer verdi.

Game Factory CEO'su Efe Küçük ise açıklamasında "Google ile partnerliğimizi bir üst seviyeye taşıdığımız için heyecanlıyız. Bu partnerliğin ciddi büyüme hızına ulaşan ve globalleşme yolunda olan Game Factory ve Türk oyun sektörü için büyük bir fayda sağlayacağına hiç şüphemiz yok. Google ile olan partnerliğimiz sayesinde ekosistemimize daha fazla destek sunabileceğimiz için çok mutluyuz. Ayrıca, Google for Startups'ın oyun alanındaki ilk partneri olduğumuz için oldukça heyecanlıyız. Oyun girişimciliği ve kuluçkası konusundaki uzmanlığımızı, Google'ın da networküyle bir araya getirerek Türk oyun ekosistemine daha fazla fayda sağlayıp hep birlikte büyüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

GAME FACTORY, TÜRKİYE'DE 70'TEN FAZLA OYUN STÜDYOSUNA DESTEK OLUYOR

Diğer yandan Game Factory; güncel olarak Türkiye'de 70'ten fazla oyun stüdyosuna eğitim, mentorluk, ekip arkadaşı bulma, yatırımcı 'network'ü sağlama ve oyun yayınlama gibi hizmetler sunuyor. Google ile yapılan iş birliğinin; sunulan destekler arasına Google ürünleri için mentorluklar, Google 'network'ü ve Google Workspace, Firebase ve Ads gibi ürünleri de ekleyeceği ifade ediliyor.

  • google
  • game factory
  • kuluçka merkezi
  • google for startup
  • google girişim projesi
  • girişim projesi
  • startup
  • google game factory
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın