Google'dan ezber bozan özellik! Cildinize göre ayarlanacak

Teknoloji devi Google, cilt tonlarının doğru bir şekilde yakalanması amacıyla 'Real Ton' (Gerçek Ton) filtrelerini kullanıma sundu. Çeşitli yüzleri tanıyabilen ve farklı cilt tonlarını daha iyi temsil eden bir yüz algılama algoritmasına sahip özellik, Google Fotoğraflar'ın resim düzenleyicisindeki 'Filtreler' kısmında yer alıyor.

Google'dan ezber bozan özellik! Cildinize göre ayarlanacak

Google, Twitter'dan yaptığı paylaşımla kullanıcıların tarzını yansıtan filtreyi seçebileceği "Gerçek Ton" filtrelerini kullanıma sunduğunu duyurdu.

ShiftDelete'de yer alan habere göre, Google, kullanıcıların çeşitli cilt tonlarını doğru bir şekilde yakalamalarına yardımcı olmak için geçtiğimiz yıl Pixel 6 serisiyle 'Real Tone'u tanıttı. Gerçek Ton işlevi, daha geniş bir aydınlatma koşullarında, çeşitli yüzleri tanıyabilen ve farklı cilt tonlarını daha iyi temsil eden bir yüz algılama algoritmasına sahip. Bu yeni filtreler ise nihayet kullanıcıların kullanımında.

FİLTRELER, GÖRÜNTÜ OLUŞTURUCULAR TARAFINDAN OLUŞTURULDU

Bu yıl Google'ın I/O konferansında en çok konuştuğu şeylerden biri, yapay zekadaki ilerlemelerin yazılım iyileştirmesindeki rolü oldu. Pixel 6 serisinin piyasaya sürülmesiyle birlikte, Gerçek Ton filtreleri de çeşitli cilt tonunu iyileştirmeyi amaçladı. Şirket bunu başarmak için Harvard profesörü ve sosyolog Dr. Ellis Monk ile ortaklık kurdu.

Bunun yanı sıra Google, çeşitli cilt tonlarıyla iyi şekilde çalışacak şekilde tasarlanan Gerçek Ton filtresi seti de başlatacağını söyledi. Bunun için de MST ölçeğini kullanmaya başlayacaklarını belirtti. Son olarak şirket, bu sözünü tuttu. Salı günü Twitter'dan yaptığı paylaşımla filtrelerin, iOS, Android ve Web'de kullanımda olduğunu duyurdu.

Şirket, Tweet'inde, "Bu filtreler, profesyonel görüntü oluşturucular tarafından cilt tonlarında iyi çalışacak şekilde tasarlandı, böylece tarzınızı yansıtan filtreyi seçebilirsiniz." dedi. Aynı zamanda paylaşımda filtrelere dair ekran görüntüleri de var.

Bu filtreler, Google Fotoğraflar'ın resim düzenleyicisindeki 'Filtreler' kısmında yer alıyor. Tweet'teki ekran görüntüsüne göre, 'Playa', 'Honey', 'Isla' ve 'Desert' olmak üzere dört Gerçek Ton filtresi yer alıyor. Aynı zamanda bu filtreleri uyguladığınız zaman 'Gerçek Tonla yapılmış' tanımı göreceksiniz.

Şirket, MST ölçeğini farklı bölgelerde ve uygulamalarda değerlendirmek için Dr. Monk ile çalışmayı sürdürecek. Ayrıca Google, MST ölçeğinin teknolojide cilt tonu kapsayıcılığını iyileştirmede önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Bu da şirkete, görüntü eşitliği ve ilerleme konusunda yardımcı olacak.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın