Geçen yılın en çok satan akıllı telefonları açıklandı: Yedisi iPhone!

Araştırma şirketi Counterpoint Research, kısa bir süre önce 2021 yılının en çok satan akıllı telefon modellerini açıkladı. Listede yer alan 10 telefonun 7'sinin iPhone olması dikkat çekti.

Geçen yılın en çok satan akıllı telefonları açıklandı: Yedisi iPhone!

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Araştırma şirketi Counterpoint Research, kısa bir süre önce 2021 yılında dünya genelinde en çok satan 10 akıllı telefon modelini açıkladı. Listedeki telefonların 7'sinin iPhone olması dikkat çekti. iPhone 12, total akıllı telefon satışının yüzde 2.9'unu oluşturarak geçen yılın en popüler telefonu oldu. Bu cihazı; listede sırasıyla satışların yüzde 2.2'sini oluşturan iPhone 12 Pro Max, yüzde 2.1'ini oluşturan iPhone 13, yüzde 2.1'lik bir pazar payına sahip olan iPhone 12 Pro ve yüzde 2'lik pazar payıyla iPhone 11 takip etti. Böylece 2021 yılında dünyanın en çok satan ilk 5 telefonu, bir iPhone modeli oldu.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; ikinci nesil iPhone SE, sekizinci sıraya yerleşirken iPhone 13 Pro Max, dokuzuncu sıraya oturdu. iPhone SE 2, 2020 yılında da sekizinci sırada yer almıştı. Rapor, ilk 3 sıradaki iPhone modellerinin Apple'ın toplam akıllı telefon satışlarının yüzde 41'ini oluşturduğuna işaret etti. Benzer şekilde, iPhone 11'in hala ilk 5 içerisinde yer alması da dikkat çekti.

SAMSUNG, LİSTEYE YALNIZCA 1 TELEFON SOKABİLDİ

Öte yandan; Samsung, 2021'de listeye yalnızca bir giriş seviye akıllı telefonunu sokabildi. Galaxy A12 modeli, listenin altıncı sırasına yerleşti. Benzer şekilde, Xiaomi de Apple ile rekabet edemedi ve yalnızca Redmi 9A ve Redmi 9'u listeye dahil edebildi. Redmi 9A, yedinci sıraya yerleşirken Redmi 9, listeye son sıradan giriş yaptı. Söz konusu iki modelin, Xiaomi'nin akıllı telefon satışlarının yüzde 22'sini oluşturduğu kaydedildi.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın