Facebook'un 10 bin kişilik sanal dünyası

Facebook, teknoloji devrimi için hazırlıklara başladı. Şirket, internetin sanal gerçeklik versiyonu olan ‘metaverse'ü kurmak için Avrupa Birliği'nde 10 bin kişiyi işe almayı planlıyor.

Facebook, kolektif sanal paylaşım alanı olarak adlandırılan ve yeni nesil internetin bir parçası olan "Metaverse" bünyesinde önümüzdeki 5 yıl içinde AB ülkelerinde 10 bin kişinin istihdam edileceğini açıkladı. Facebook yöneticileri, "Metaverse"i insanların oyun oynarken ya da araştırma yaparken birlikteymiş gibi hissedebilecekleri bir ortam olarak ifade ediyor. Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg de uygulamayı, "Cep telefonlarımızdan ya da ekranımızdan bakabileceğimiz değil, parçası olabileceğimiz, içine girebileceğimiz bir internet" olarak tanımlıyor.

AVRUPA TEKNOLOJİSİNE GÜVEN

Yüksek vasıflı çalışanların, geleceğin internetinin genişlemesini sağlayacak 'Metaverse'nin oluşumuna katkı yapacağının belirtildiği açıklamada, söz konusu yatırımın, "Avrupa teknoloji sektörünün gücüne" yönelik bir güven olduğu vurgulandı. Facebook'un açıklamasının, haziranda AB Komisyonunun, ABD'li şirket hakkında rekabet ihlalleri şüphesiyle soruşturma başlatacağını duyurması ve Brüksel'in sosyal medya şirketlerine karşı daha sıkı düzenlemeler üzerinde çalışıyor olmasından sonra gelmesi dikkati çekti.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın