Facebook ve Instagram'dan yeni hamle: 'Dolar kazandıracağız'

Mark Zuckerberg, Instagram da dahil olmak üzere fenomenler ile takipçileri arasındaki marka işbirliğini geliştirebilecekleri yeni bir platform üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Facebook ve Instagram'dan yeni hamle: 'Dolar kazandıracağız'

Aksam.com.tr

Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg, Instagram'ın yöneticisi Adam Mosseri ile yaptığı canlı yayın esnasında, sosyal mecranın e-ticaret boyutunu güçlendirmek için "yaratıcı dükkanlar" açacaklarını söyledi.

Aksam.com.tr'nin Reuters'tan aktardığı habere göre, Facebook'un, içerik oluşturucuların önerdikleri ürünlerden satışlarda indirim elde etmelerine olanak tanıyan bir ortaklık programı oluşturacağı da ifade edildi.

Yapılan açıklamalarda kazanılacak ücretler ve uygulamanın ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda herhangi bir bilgi henüz paylaşılmadı.

Instagram'ın yöneticisi Adam Mosseri açıklamasında, "Takipçi sayısı yüksek olan içerik üreticileri çok kazanırken az olanlar gelir elde edebilmek için büyük mücadeleler veriyor. Sunacağımız yeni uygulama ile bu adaletsizliğin önüne geçmeyi planlıyoruz." dedi. Mosseri açıklamasının devamında, "Az takipçili de olsa içerik üreticilere dolar üzerinden para kazandırmak istiyoruz" diye de ekledi.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın