Facebook Türkiye temsilcisi, 4 Kasım'daki TBMM toplantısına çağırıldı

Facebook Türkiye temsilcisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu tarafından yeni yasama döneminin 4 Kasım'da gerçekleştirilecek olan ikinci TBMM toplantısına çağırıldı. Toplantıya katılım sağlayacak olan temsilcinin, Facebook ve Facebook'a bağlı platformların çöktüğü 4 Ekim gecesinde neler yaşandığını anlatacağı ifade edildi.

Facebook Türkiye temsilcisi, 4 Kasım'daki TBMM toplantısına çağırıldı

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu, Facebook Türkiye temsilcisini yeni yasama döneminin ikinci TBMM toplantısına çağırdı. 4 Kasım'da gerçekleştirilecek olan toplantıya katılım sağlayacak temsilcinin, Facebook ve Facebook'a bağlı platformların çöktüğü 4 Ekim gecesi ve 5 Ekim sabahında neler yaşandığını anlatacağı kaydedildi.

Diğer yandan; Ekim ayı başında Facebook sunucularında yaşanan küresel bir problem nedeniyle kullanıcılar, Facebook'a ve şirket çatısı altındaki diğer platformlara yaklaşık 6 saat boyunca erişim sağlayamamıştı. 4 Ekim akşamı Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta yaşanan küresel erişim sorunu, 5 Ekim tarihinde sabah saatlerinde son bulmuştu. 6 saatten uzun süren kesinti, Facebook tarihinin en uzun kesintisi olarak nitelendirilmişti.

TBMM DİJİTAL MECRALAR KOMİSYONU BAŞKANI, KÜRESEL KESİNTİYE İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Hükumet ise küresel kesintinin ardından platformlarla ilgili açıklamalar yapmış ve meselenin oldukça ciddi olduğuna dikkat çekmişti. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, konuya ilişkin açıklamasında "Özellikle o tarihte yaşanan WhatsApp, Instagram ve Facebook platformlarında ortaya çıkan bağlantı sorunları, gerçekten bizim üzerinde durmamız gereken bir soruna işaret etti" ifadelerine yer vermişti.

  • facebook
  • tbmm
  • dijital mecralar komisyonu
  • facebook türkiye temsilcisi tbmm
  • facebook türkiye tbmm
  • facebook tbmm
  • facebook temsilcisi tbmm
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın