Facebook, sanal ofis platformu ‘Horizon Workrooms'u tanıttı

ABD merkezli sosyal medya platformu Facebook, sanal ofis uygulaması ‘Horizon Workrooms'u görücüye çıkardı. Kullanıcıların kendi tasarladıkları avatarları alarak bir animasyon karakterine dönüşebildikleri platformun, şirketin ‘Oculus Quest' VR gözlükleriyle uyumlu bir biçimde çalıştığı kaydedildi.

Facebook, sanal ofis platformu ‘Horizon Workrooms'u tanıttı

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, "CBS This Morning" programında Gayle King ile gerçekleştirdiği bir röportaj sırasında şirketin 'Oculus Quest' VR gözlükleriyle uyumlu bir biçimde çalışmak üzere geliştirdiği sanal ofis platformu 'Horizon Workrooms'u tanıttı. Program sırasında Zuckerberg ve King, Oculus VR gözlüklerini takarak sanal bir ofis alanını keşfe çıktı. Kullanıcıların uygulamada, kendi tasarladıkları bir avatar alarak animasyon karakterine dönüşebildikleri kaydedildi.

Aksam.com.tr'nin CBS News'ten aktardığı habere göre; platformdaki avatarlar, el hareketleri ve yüz ifadelerini de içeriyor. Horizon Workrooms uygulaması ücretsiz olsa da kullanıcıların, bir Oculus VR gözlüğe sahip olması gerekiyor. Oculus VR gözlüğe sahip olmayan kullanıcılar, sanal ofise görüntülü arama üzerinden katılım sağlayabiliyor.

Zuckerberg, Facebook'un Horizon Workrooms'u pandemi sürecinden önce geliştirmeye ve test etmeye başladığına işaret ediyor. Şirket CEO'su, platformun halihazırda şirket içerisinde kullanıldığının da altını çiziyor.

OCULUS QUEST 2, 299 DOLARDAN BAŞLAYAN FİYATLARLA SATIŞA SUNULUYOR

Diğer yandan; Facebook tarafından geliştirilen Oculus Quest 2 VR gözlük, 299 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Fakat gözlük stoklarının, güncel olarak birçok yetkili satıcıda tükendiği ifade ediliyor.

  • facebook sanal ofis
  • facebook horizon workrooms
  • horizon workrooms
  • facebook sanal ofis platformu
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın