Facebook ismini değiştiriyor mu? | TeknoZone #6

Apple ‘Unleashed' etkinliği, “Facebook isim değiştiriyor” iddiaları, Xiaomi'nin elektrikli otomobil projesi için açıkladığı seri üretim tarihi, Steam'in kripto para ve NFT yasağı ve daha fazlası... Akşam TV Teknoloji Editörü Doğa Yurduneri, TeknoZone'un altıncı bölümünde teknoloji dünyasının en yeni gelişmelerini anlatıyor.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Geçen hafta ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın çevrim içi olarak gerçekleştirdiği 'Unleashed' etkinliğinde görücüye çıkan yeni ürünler, hızla teknoloji gündeminin ana konusu haline geldi. Facebook'un şirket ismini değiştireceğine yönelik iddialar da benzer şekilde, haftanın en çok öne çıkan gelişmeleri arasında yer aldı. Oyun dağıtım platformu Steam'in kripto para ve NFT alım-satım işlemlerine izin veren oyunları yasaklaması ise kripto para pazarının aldığı darbeler arasına bir yenisini daha ekledi. Akşam TV Teknoloji Editörü Doğa Yurduneri, TeknoZone'un yeni bölümünde Instagram'ın yeni özelliklerinden Xiaomi'nin elektrikli otomobil projesi için verdiği seri üretim tarihine kadar teknoloji dünyasının tüm yeni gelişmelerini Akşam TV izleyicileri için anlattı.

APPLE, 'UNLEASHED' ETKİNLİĞİNDE YENİ ÜRÜNLERİNİ TANITTI

Apple, kısa bir süre önce çevrim içi olarak gerçekleştirdiği 'Unleashed' etkinliğinde yeni ürün ve hizmetlerini tanıttı. Tanıtılan ürünler arasında şirketin yeni 'M1 Pro' ve 'M1 Max' işlemcileriyle gelen MacBook Pro modelleri, 3. nesil AirPods kablosuz kulaklıklar, yeni HomePod mini ve Apple Music'in Voice Plan isimli hizmeti yer aldı.

FACEBOOK, ODAK NOKTASINI VURGULAYACAK ŞEKİLDE İSMİNİ DEĞİŞTİRİYOR

The Verge'ün iddiasına göre; Facebook, gelecek haftadan itibaren şirket ismini değiştiriyor ve marka imajını yeniliyor. Sosyal medya devinin yeni isminin, gerçeğe yakın sanal dünyalar yaratma alanındaki odağını yansıtacağı ifade ediliyor.

INSTAGRAM, MASAÜSTÜ WEB SÜRÜMÜNDEN GÖNDERİ PAYLAŞMA ÖZELLİĞİNİ BÜNYESİNE EKLİYOR

Instagram, bu yılın yaz aylarında test edilen ve içlerinde masaüstü web sürümünden gönderi paylaşma özelliğinin de bulunduğu bir dizi yeni özelliği toplu olarak kullanıma sunacağını açıkladı. Özelliklerinin tümünün, bu haftadan itibaren kullanıma açılacağı kaydedildi.

WHATSAPP, SOHBET YEDEKLERİNDE UÇTAN UCA ŞİFRELEME ÖZELLİĞİNİ KULLANIMA SUNUYOR

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, sohbet yedeklerinde uçtan uca şifreleme özelliğini kullanıma sunduğunu duyurdu. Çatı şirket Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, özelliğin hem iOS hem de Android platformunda kullanıma açılacağına işaret etti.

XIAOMI, ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİNİN SERİ ÜRETİMİNE 2024'TE BAŞLAMAYI HEDEFLİYOR

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, elektrikli otomobil projesi için hedeflediği seri üretim tarihini açıkladı. Şirket, proje kapsamında geliştirdiği araçların üretimine 2024 yılında başlayacağına işaret etti.

STEAM, NFT VE KRİPTO PARA ALIM-SATIM İŞLEMİ YAPAN OYUNLARI YASAKLADI

Oyun platformu Steam, blok zinciri teknolojisini kullanan ve NFT veya kripto para alım-satım işlemi yapan oyunları yasakladığını açıkladı. Platformun çatı şirketi Valve, Steam'de yayınlanamayacak oyunlara ilişkin hazırladığı listeye konuyla ilgili yeni bir madde ekledi.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın