En çok tercih edilen ‘podcast' platformu belli oldu! Zirvede kim var?

Voices isimli bir şirket tarafından yapılan yeni bir araştırma, ABD'de ‘podcast' yayınlarını dinlemek için en çok tercih edilen platformu ortaya koydu. Araştırma sonuçları, YouTube'un ‘podcast' yayınlarında Spotify'ı geride bırakarak zirveye oturduğuna işaret etti.

En çok tercih edilen ‘podcast' platformu belli oldu! Zirvede kim var"

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Kısa bir süre önce Voices isimli bir şirket tarafından yapılan bir araştırma, ABD'de 'podcast' yayınlarını dinlemek için en çok tercih edilen platformun hangisi olduğunu ortaya koydu. Araştırma kapsamında, 18-69 yaş arasındaki binden fazla kullanıcıya anket çalışması yapıldı. Sonuçlar; YouTube'un 'podcast' yayınlarında Spotify'ı geride bırakarak zirveye oturduğuna işaret etti.

Aksam.com.tr'nin Forbes'tan aktardığı habere göre; katılımcıların yüzde 57,8'i, 'podcast' yayınlarını dinlemek için YouTube'u kullandığını söyledi. YouTube'u, yüzde 53,6'lık bir kullanım oranıyla Spotify takip etti. Yüzde 41,1'lik bir kesim ise 'podcast' dinlemek için Apple Podcast'i tercih ettiğini dile getirdi.

'PODCAST' DİNLEYİCİLERİ, KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ REKLAMLARA İLGİ DUYUYOR

Listenin devamında ise yüzde 37,9'luk bir oran ile Google ve yüzde 29,7'lik bir oran ile Amazon yer aldı. Bununla birlikte 'podcast' dinleyicileri, kişiselleştirilmiş ve dinledikleri programlar ile ilgili reklamlara daha çok ilgi duyduklarını ifade etti. Araştırmacılar, anketin ABD'deki kullanıcılarla yapıldığının ve sonuçların ülkeden ülkeye değişiklik gösterebileceğinin altını çizdi.

Diğer yandan; ABD'nin, en çok 'podcast' dinlenen ülkelerden biri olduğu biliniyor. Bu nedenle sonuçların, dünya geneliyle ilgili de fikir verebileceği tahmin ediliyor.

  • podcast
  • podcast nedir
  • youtube
  • spotify
  • apple podcast
  • amazon podcast
  • google podcast
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın