Elon Musk'tan milyarlarca dolarlık hisse satışı! Tesla'yı gözden çıkardı...

Elon Musk, Twitter'ı satın alabilmek için teklifte bulunduğu 44 milyar dolarlık bütçenin eksik kalan kısmını tamamlayabilmek için 8,4 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı. Elon Musk'ın satışa çıkardığı hisse adedi, 9,6 milyon olarak kayıtlara geçti.

Elon Musk'tan milyarlarca dolarlık hisse satışı! Tesla'yı gözden çıkardı...

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Mart ayında Twitter'dan yüzde 9,2'lik bir hisse satın alarak platformun en büyük hissedarı olan Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, sosyal medya devinin yüzde 100'ünü satın alabilmek için de teklifte bulunmuştu. Başlangıçta teklifi geri çeviren yönetim kurulu, daha sonra fikir değiştirerek Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara Elon Musk'a sattı. Yapılan satış sonrası ise Tesla hisselerinde devasa bir düşüş yaşandı. Musk'ın satış anlaşmasındaki tutarı ödemek için elektrikli otomobil devinin hisselerinin bir bölümünü satacağını düşünen yatırımcılar, şirketin bir günde 126 milyar dolar değer kaybetmesine yol açtı.

Aksam.com.tr'nin TechCrunch'tan aktardığı habere göre ise yatırımcılar, endişelerinde haklı çıktı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yayınlanan yeni belgeler, Elon Musk'ın Twitter'ı satın almak için anlaşma yapmasından 1 gün sonra devasa miktarda Tesla hissesi sattığını ortaya çıkardı.

ELON MUSK, YAKLAŞIK 4 MİLYAR DOLARLIK TESLA HİSSESİ SATTI

Paylaşılan bilgilere göre; Elon Musk, anlaşma tutarının eksik kalan bölümünü tamamlayabilmek için 9,6 milyon adet Tesla hissesi sattı. Bu hisselerin, yaklaşık 8,4 milyar dolar değerinde olduğu kaydedildi. Yaşanan gelişmenin ardından dünyaca ünlü CEO, resmi Twitter hesabı üzerinden konuya yönelik bir açıklama yaptı. Tesla hisselerini sattığına işaret eden bir paylaşıma yanıt veren CEO, 29 Nisan'dan itibaren herhangi bir Tesla hissesi satmayı planlamadığını belirtti.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın