Elon Musk'tan Joe Biden'a sert yanıt: Gerilim tırmanıyor

Tesla CEO'su Elon Musk, ABD Başkanı Joe Biden'a General Motors ve Ford'un elektrikli otomobil yatırımlarını öven Twitter paylaşımı sonrası sert bir yanıt verdi. Musk, paylaşımında Tesla'nın sektöre General Motors ve Ford'un yaptığı yatırımın 2 katından daha fazla yatırım yaptığına işaret etti.

Elon Musk'tan Joe Biden'a sert yanıt: Gerilim tırmanıyor

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk ve ABD Başkanı Joe Biden arasındaki gerilim, son dönemlerde daha da tırmandı. Biden, kısa bir süre önce ABD'deki elektrikli otomobil yatırımlarına ilişkin açıklamalar yaparken Tesla'dan bahsetmemesi üzerine Musk'tan tepki aldı. ABD Başkanı, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı yeni bir paylaşımda ise yine elektrikli otomobil yatırımlarından bahsederken General Motors ve Ford'a övgüler yağdırdı.

Ülke başkanı, söz konusu paylaşımda "Ford, elektrikli otomobil üretimi yapmak için 11 milyar dolar yatırım yapıyor ve ülke genelinde bu alanda 11 bin kişilik istihdam yaratıyor. General Motors ise tarihindeki en büyük yatırımı yapıyor. Şirket, Michigan'da 4 bin kişilik yeni istihdam yaratırken elektrikli araç üretimine de 7 milyar dolarlık yatırımda bulunuyor" ifadelerini kullandı.

MUSK'TAN YANIT GECİKMEDİ

Söz konusu paylaşıma, Musk'tan oldukça sert bir yanıt geldi. Dünyaca ünlü CEO, resmi Twitter hesabı üzerinden verdiği yanıtta "Tesla, elektrikli otomobil üretimi için ABD'de 50 binin üzerinde istihdam yarattı ve sektöre General Motors ve Ford'un yaptığı toplam yatırımın 2 katından daha fazla yatırım yaptı[bu hesabı kontrol eden kişinin bilgisine]" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan; Musk ve Biden arasındaki gerilim, ilk olarak Biden'ın General Motors ve Ford'un CEO'larıyla yaptığı bir toplantı sonrası tırmanmıştı. Buluşma sonrası Biden, kısa bir basın açıklaması da yapmıştı. Musk ise Tesla'nın dahil edilmediği toplantı sonrası Biden için "insan formunda ıslak bir çorap kuklası" ifadelerini kullanmıştı.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın