Elon Musk'ın Twitter atağı boşa çıktı! Artık en büyük hissedar değil...

Kısa bir süre önce Twitter'dan yüzde 9,2'lik hisse satın alarak platformun en büyük hissedarı olan Elon Musk, 15 Nisan itibarıyla bu unvanı kaybetti. Yatırım şirketi Vanguard Group, Twitter'daki hisselerini artırarak platformun yüzde 10,3 hissedarı oldu. Bu gelişmeyle birlikte Elon Musk, hissedarlar arasında ikinci sıraya geriledi.

Elon Musk'ın Twitter atağı boşa çıktı! Artık en büyük hissedar değil...

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, kısa bir süre önce Twitter'dan yüzde 9,2'lik bir hisse satın almış ve platformun en büyük hissedarı olmuştu. Bu gelişmenin üzerinden 1 hafta geçmeden dünyaca ünlü CEO, Twitter'ın en büyük hissedarı unvanını yatırım şirketi Vanguard Group'a kaptırdı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yayınlanan yeni bir belge, şirketin Twitter'daki hisselerini yüzde 10,3'e artırdığını ortaya koydu. Böylelikle Elon Musk, hissedarlar arasında ikinci sıraya gerilerken en büyük hissedar unvanını, Vanguard Group ele geçirdi.

Aksam.com.tr'nin Business Insider'dan aktardığı habere göre; Vanguard Group'un elinde bulundurduğu hisselerin değerinin, 3,6 milyar dolar seviyesinde olduğu bildirildi. Elon Musk'ın hisselerinin değeri ise 3 milyar doların biraz üzerindeydi. Fakat dünyaca ünlü CEO'nun, platformun hala en büyük bireysel hissedarı olduğunun altı çizildi.

ELON MUSK, YÖNETİM KURULUNA DAVET EDİLMİŞTİ

Öte yandan; Elon Musk, Twitter'dan yüklü miktarda hisse satın almasının ardından CEO Parag Agrawal tarafından yönetim kuruluna davet edilmişti. Ancak ünlü iş insanı, bu teklifi geri çevirmişti. Daha sonra Musk, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na bir başvuru yaparak Twitter'ı tamamen satın almak için hisse başına 54,20 dolar teklif etmişti. Yapılan teklif, totalde 43,4 milyar dolara karşılık geliyordu. Musk, katıldığı bir TED konferansındaki açıklamasında ise Twitter'ın bu teklifi kabul etmemesi durumunda bir B planı olduğunu duyurdu.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın