Elon Musk, Tesla Cybertruck'ın çıkış tarihini açıkladı! Ne zaman geliyor?

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk, “Giga Texas” fabrikasının açılış partisinde şirketin merakla beklenen hafif ticari aracı Cybertruck'ın ne zaman çıkış yapacağını açıkladı. Dünyaca ünlü CEO, Tesla Cybertruck'ın 2023 yılında kullanıcı beğenisine sunulacağına işaret etti.

Elon Musk, Tesla Cybertruck'ın çıkış tarihini açıkladı! Ne zaman geliyor"

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk, "Giga Texas" fabrikasının açılış partisinde şirketin merakla beklenen hafif ticari aracı Cybertruck'ın ne zaman satışa sunulacağını açıkladı. Tesla Cybertruck'ın son halinin hala büyük oranda önceki tasarımlara benzediğine işaret eden Musk, aracın son tasarımını da görücüye çıkardı. Dünyaca ünlü CEO ayrıca, aracın 2023 yılında tüketici beğenisine sunulacağını dile getirdi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Musk, partide 2019 yılında duyurulan Cybertruck'ın üretiminde ve piyasaya sürülme tarihinde yaşanan gecikme için de özür diledi. Hedef çıkış tarihi 2021 olarak belirlenen aracın piyasaya sürülüşü, son olarak 2022 yılına ertelenmişti.

Paylaşılan diğer bilgilere göre; Cybertruck'ın son hali, kapılarında herhangi bir kulp bulundurmayacak. Araç, bunun yerine sürücünün orada olduğunu anlayacak ve kapıları otomatik olarak açacak. Şirket, Cybertruck'ı ABD'deki en yüksek hacimli üretim merkezi olmasını beklediği 'Texas Gigafactory'de üretecek.

TESLA, İNSANSI ROBOT VE ROBOT TAKSİ DE PİYASAYA SÜRECEK

Öte yandan; Elon Musk, duyuru sırasında Tesla Semi isimli elektrikli TIR modelini ve henüz açıklamadığı diğer modellerini de gelecek yıl piyasaya sürmeyi planladıklarına işaret etti. Uzun mesafeler arasında kargo taşımak için tasarlanan elektrikli aracın, 2019 yılında piyasaya sürüleceği duyurulmuştu. Fakat daha sonra Tesla Semi'nin de çıkış tarihi birkaç kez ertelenmişti.

Musk ayrıca, 'Optimus' insansı robotun üretimine de 2023 yılında başlanacağını dile getirdi. Benzer şekilde, oldukça fütürist tasarımlı bir robot taksinin de ilerleyen yıllarda piyasaya sürüleceği belirtildi. Tesla'nın, bu yıl Kuzey Amerika'da otonom sürüş yazılımının kapsamlı bir deneme sürümünü kullanıma sunacağının da altı çizildi.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın