Elon Musk, gezegeni bekleyen en büyük tehdidi açıkladı

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Wall Street Journal'ın CEO Konseyi Zirvesi'nde dünyayı bekleyen en büyük tehdidi açıkladı. Dünyaca ünlü CEO, medeniyet için en büyük risklerden birinin düşük doğum oranı olduğuna işaret etti.

Elon Musk, gezegeni bekleyen en büyük tehdidi açıkladı

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Salgına ilişkin uyarılarıyla ününü artıran dünyaca ünlü iş adamı Bill Gates'in ardından yeni bir uyarı da Elon Musk'tan geldi. ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla ve uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in kurucu CEO'su, video konferans yoluyla Wall Street Journal'ın CEO Konseyi Zirvesi'ne katılım sağladı. Musk, zirvedeki konuşmasında dünyayı bekleyen en büyük tehdidi açıkladı.

Medeniyet için en büyük risklerden birinin giderek daha da düşen doğum oranları olduğuna işaret eden dünyaca ünlü CEO, "Pek çok kişi dünyada çok fazla insan olduğunu ve nüfusun kontrolden çıktığını düşünüyor. Fakat bu yanlış. Lütfen sayılara bakın. Eğer insanların daha fazla çocuğu olmazsa, medeniyet çökecek. Sözlerimi dikkate alın" ifadelerini kullandı.

MUSK, DAHA ÖNCE DE BENZER BİR UYARI YAPMIŞTI

Musk, bu yılın Temmuz ayında da bir Wall Street Journal makalesini paylaşmış ve ABD'nin nüfus artışındaki düşüşe dikkat çekmişti. Ünlü milyarder, paylaşımına ayrıca "Uygarlığın geleceği için potansiyel olarak en büyük risk" notunu düşmüştü.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın