Elon Musk açıkladı: Cybertruck ne zaman piyasaya sürülüyor?

Elektrikli otomobil devi Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk, şirketin hafif ticari aracı Cybertruck ile ilgili son dönemlerde ortaya atılan iddiaları doğruladı. Şirket CEO'su, aracın piyasaya sürülme tarihinin Roadster ile birlikte en erken 2023 yılına ertelendiğini ve bu yıl yeni bir araç tanıtılmayacağını duyurdu.

Elon Musk açıkladı: Cybertruck ne zaman piyasaya sürülüyor"

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk, kısa bir süre önce yaptığı bir açıklamada şirketin merakla beklenen hafif ticari aracı Cybertruck ile ilgili son dönemlerde ortaya atılan iddiaları doğruladı. Şirket CEO'su, Cybertruck ve Roadster'in piyasaya sürülme tarihinin en iyi ihtimalle 2023 yılına ertelendiğine işaret etti. Bu yıl yeni bir araç tanıtmayacaklarını dile getiren dünyaca ünlü CEO, yeni bir araç tanıtmaları durumunda total araç üretiminde düşüş yaşayacaklarının da altını çizdi.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; Elon Musk, yaşanan gecikmenin ana sebebinin fiyatlandırma ve pil üretimi olduğunu belirtti. Şirket CEO'su, Cybertruck'ı nasıl daha ekonomik hale getirebilecekleri üzerine düşündüklerini ifade etti. Cybertruck, 2019 yılında yapılan tanıtım etkinliğinde 39 bin 900 dolarlık bir başlangıç fiyatıyla görücüye çıkmıştı.

Henüz 25 bin dolarlık bir elektrikli araç üzerinde çalışmadıklarını dile getiren Musk'ın, uzun bir süredir şirketin pil üretim maliyetlerini düşürmeye çalıştığına ve ulaşılabilir fiyatlı bir Tesla piyasaya sürmeye hazırlandığına işaret ettiği de biliniyordu.

MUSK, ARACIN SON PROTOTİPİNİ TEKSAS'TAKİ FABRİKADA KULLANDI

Diğer yandan; Musk'a, Tesla'nın daha uygun fiyatlı bir araç piyasaya sürmeden nasıl daha fazla satış yapmayı planladığı da soruldu. Musk, bu soruyu Tesla araçların fiyatı hiç değişmese bile yine de üretebildikleri tüm araçları satabileceklerini dile getirerek yanıtladı.

Cybertruck'ın çevrim içi satış sayfası, ilk olarak 2021'in Ağustos ayında değiştirilmiş ve daha sonra Tesla'nın resmi internet sitesinden kaldırılmıştı. Bunun üzerine şirketin, Cybertruck'ın piyasaya sürülme tarihini ertelediği iddia edilmişti. Musk'ın son açıklamaları, bu iddiaları doğrulamış oldu.

Bununla birlikte; merakla beklenen hafif ticari araç, 2019'daki tanıtımından bu yana pek çok değişikliğe uğradı. Musk ise yakın zamanda aracın son prototipini Teksas'taki fabrika yakınlarında kullandığına ve aracın oldukça iyi olduğuna işaret eden yeni bir Twitter paylaşımı yaptı.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın