El Salvador, Bitcoin için resmi bir reklam filmi hazırlayan ilk ülke oldu

Kısa bir süre önce Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador, popüler kripto para birimi için yeni bir reklam filmi yayınladı. Yaşanan gelişme sonrası tarihte ilk kez bir ülke, Bitcoin'in reklamını yapmış oldu.

El Salvador, Bitcoin için resmi bir reklam filmi hazırlayan ilk ülke oldu

Aksam.com.tr

Kısa bir süre önce Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador, popüler kripto para birimi ile ilgili bilgiler verdiği yeni bir reklam filmi yayınladı. Yaşanan gelişme sonrası tarihte ilk kez bir ülke hükumeti, Bitcoin reklamı yapmış oldu. Söz konusu reklam filminde, Bitcoin'in nerelerde kullanılacağına ve nasıl bir işleyişe sahip olacağına dair detaylara da yer verildi.

Reklam filminde aktarılan detaylara göre; El Salvador, vatandaşları için Bitcoin kullanmayı zorunlu tutmayacak. Bitcoin, ülke genelinde her yerde kullanılabilecek. Bitcoin kullanımı için El Salvador, vatandaşlarına özel bir kripto para cüzdanı geliştirecek. Fakat vatandaşlar, bu cüzdanı kullanma noktasında da özgür olacak ve dilerlerse başka bir kripto para cüzdanını kullanmayı tercih edebilecek. Bununla birlikte; hükumet, Bitcoin kullanımı için herhangi bir komisyon kesintisi yapmayacak.

EL SALVADOR, HAZİRAN AYI BAŞLARINDA BİTCOİN'İ RESMİ PARA BİRİMİ OLARAK KABUL ETTİĞİNİ DUYURMUŞTU

Diğer yandan; El Salvador, Haziran ayı başlarında Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul ettiğini duyurmuş ve bir kripto para birimini resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke olmuştu. Bu gelişmeden kısa bir süre sonra hükumet, 140 milyon dolar değerinde Bitcoin satın almış ve yetişkin vatandaşlarının tümüne 30 dolar değerinde Bitcoin vermişti. El Salvador'da, Eylül ayında dolar yanında Bitcoin'in de resmi para birimi olarak kullanılmaya başlanacağı kaydedildi.

  • bitcoin reklamı
  • el salvador bitcoin reklamı
  • bitcoin reklam filmi
  • bitcoin reklam
  • el salvador bitcoin
  • bitcoin resmi para birimi
  • el salvador
  • bitcoin
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın