Fiyatları dudak uçuklatıyor! İşte dünyanın en pahalı 5 telefonu

Yeni nesil akıllı telefonlar fiyatlarda sınırları zorluyor olsa da dünyanın en pahalı telefonları, hala birçok kişi tarafından bilinmiyor. Söz konusu cihazlar; esasen lüks tüketim ürünleri üreten markaların konfigüre ettiği ve yeniden tasarladığı, halihazırda var olan modellerden oluşuyor. İşte 2021 yılı için dünyanın en pahalı 5 telefonu!

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Yeni nesil akıllı telefonlar, pek çok tüketici için fiyatlarda sınırları zorlayabiliyor. Fakat dünyanın milyon dolarlık fiyat etiketlerine sahip en pahalı telefonları, hala birçok kişi tarafından bilinmiyor. Bu tip cihazlar; çoğunlukla lüks tüketim ürünleri üreten markaların konfigüre ettiği ve yeniden tasarladığı, halihazırda piyasada olan modellerden oluşuyor. Sınırlı sayıda üretilen modellerin fiyatları ise pek çok tüketicinin alım gücünün çok daha üzerinde bir seviyede olma niteliği taşıyor. Yeni haberimizde dünyanın en pahalı telefonlarını ve bu cihazların öne çıkan özelliklerini derledik. İşte 2021 yılı için dünyanın en pahalı 5 telefonu!

5. iPHONE 3G KINGS BUTTON – 2,5 MİLYON DOLAR

iPhone 3G Kings Button, dünyanın en pahalı telefonları listesine beşinci sıradan giriş yapıyor. Avusturyalı kuyumcu Peter Alisson tarafından tasarlanan cihaz, 18 ayar som sarı, beyaz ve pembe altın kullanılarak üretiliyor. Telefonun gövdesi, 138 adet parlak kaliteli kesim pırlantadan oluşan ışıltılı bir tasarımla yuvarlatılıyor. Ana ekran tuşunda ise 6.6 karatlık bir elmas kullanılıyor.

4. GOLDSTRIKER iPHONE 3GS SUPREME – 3,2 MİLYON DOLAR

Dünyanın en pahalı dördüncü telefonu olan iPhone 3GS Supreme, Avustralyalı iş adamı Stuart Hughes tarafından Liverpool'da üretildi. Cihaz, iPhone 3G Kings'den daha pahalı olsa da söz konusu modelle birçok benzerlik gösteriyor. Modelde, iPhone 3G Kings'den farklı olarak 136 elmas ve 71 gramlık 22 karat altın kullanılıyor. Hughes'un, Goldstriker iPhone 3GS Supreme'i üretmek için tam 10 ay harcadığı biliniyor.

3. iPHONE 4 DIAMOND ROSE EDITION – 8 MİLYON DOLAR

Dünyanın en pahalı üçüncü telefonu olan iPhone 4 Diamond Rose Edition, önceki model gibi Stuart Hughes tarafından üretiliyor. 100 ct değerinde 500'den fazla elmas ve pembe altından üretilen modelin arka gövdesindeki 'Apple' logosunda, 53 elmas yer alıyor. 32 GB dahili depolama alanına sahip olan cihazın, şu ana kadar yalnızca 2 adet üretilmiş olduğu biliniyor.

2. iPHONE 4S ELITE GOLD – 9,4 MİLYON DOLAR

iPhone 4S Elite Gold'un altında, yine Stuart Hughes'un imzası bulunuyor. Cihaz, şu ana kadar Hughes tarafından üretilen en pahalı telefon olma niteliği taşıyor. 100 ct değerinde 500'ün üzerinde pırlanta ve pembe altın kullanılarak üretilen telefonun arka gövdesinde, 24 ayar altın kullanılıyor. Arka gövdedeki 'Apple' logosu da 24 ayar altın kullanılarak üretiliyor. Arka gövdede ayrıca, 53 adet elmas yer alıyor. 64 GB +dahili depolama alanı bulunan cihazın, iPhone 4 Diamond Rose Edition gibi şimdiye kadar yalnızca 2 adet üretildiği ifade ediliyor.

1. FALCON SUPERNOVA iPHONE 6 PINK DIAMOND – 48,5 MİLYON DOLAR

Dünyanın en pahalı telefonu olan Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond, ABD merkezli lüks tüketim markası Falcon tarafından üretiliyor. Cihazın arka gövdesinde, pembe bir elmas bulunuyor. Telefon; platin, 24 ayar altın ve pembe altın seçenekleriyle kullanıcı beğenisine sunuluyor. Modelin, arka gövdesinde turuncu ve mavi elmas bulunan 42,5 milyon dolar ve 32,5 milyon dolarlık versiyonları da bulunuyor.

  • dünyanın en pahalı 5 telefonu
  • dünyanın en pahalı 10 telefonu
  • dünyanın en pahalı telefonu
  • dünyanın en pahalı telefonları
  • en pahalı telefon
  • en pahalı telefonlar
  • falcon supernova iphone 6 pink diamond edition
  • iphone 4s elite gold
  • iphone 4 diamond rose edition
  • goldstriker iphone 3gs supreme
  • iphone 3g kings button
  • stuart hughes
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın