Dünyanın en iyi elektrikli otomobilleri kısa mesafeli yarış pistinde boy gösterdi

Tesla Model S Plaid, Lucid Air Dream Edition ve Porsche Taycan Turbo S, kısa mesafeli yarış pistinde boy gösterdi. Yarış sonuçları, beygir gücünün hızda bir noktaya kadar etkili olabileceğine işaret etti.

Dünyanın en iyi elektrikli otomobilleri kısa mesafeli yarış pistinde boy gösterdi

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Dünyanın en iyi elektrikli otomobilleri olarak anılan Tesla Model S Plaid, Lucid Air Dream Edition ve Porsche Taycan Turbo S, üçlü bir kısa mesafeli yarış pistinde aynı anda boy gösterdi. Yarış sonuçları, beygir gücünün hızda bir noktaya kadar etkili olabildiğine işaret etti. Tesla'nın üst segment sedan modeli 'Model S Plaid', üç yarıştan da zaferle ayrıldı. Lucid Air'ın önüne geçen aracın, Taycan'a fark attığı belirtildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Lucid Air Dream Edition, her 2 araçtan da çok daha yüksek bir beygir gücüne sahip olmasına rağmen aracın nispeten daha ağır gövdesi, kalkış ve hareket için çok daha fazla çaba gerektiriyordu. Hem daha düşük beygir gücüne sahip olan hem de daha yüksek ağırlıkla gelen Taycan ise yarışta son sırada kaldı.

TAYCAN, ÇOK DAHA İYİ YOL TUTUŞA SAHİP

Öte yandan; kısa mesafeli yarışın, otomobil performansında tek ölçüt olmadığı dile getirildi. Taycan'ın, kendi sınıfında en iyi yol tutuşa sahip elektrikli otomobillerden biri olduğu da biliniyordu.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın