Dünyanın en büyük uçağı Stratolaunch Roc, beşinci test uçuşunu tamamladı! Yaklaşık 5 saat uçtu...

Dünyanın en büyük uçağı Stratolaunch Roc, beşinci test uçuşunu başarıyla tamamladı. Mojave Çölü üzerinde 4 saat 58 dakika boyunca uçan Stratolaunch Roc, 6 bin 858 metre irtifaya ulaştı.

Dünyanın en büyük uçağı Stratolaunch Roc, beşinci test uçuşunu tamamladı! Yaklaşık 5 saat uçtu...

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Uçak üreticisi Stratolaunch, dünyanın en büyük uçağı olarak bilinen modeli 'Roc'un beşinci test uçuşunu başarıyla tamamladığını duyurdu. Mojave Çölü üzerinde 4 saat 58 dakika boyunca uçan Stratolaunch Roc, 6 bin 858 metre irtifaya ulaştı. 117 metre kanat açıklığına sahip olan hava aracının, hipersonik araçları taşımak için geliştirildiği biliniyordu.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; beşinci test uçuşunun sonuçları, uçağın genel performansını ve temel özelliklerini tasdikledi. Uçuş kapsamında şirket, 'Talon-A' isimli hipersonik araçları taşımak ve bırakmak için uçağın orta kanadına özel bir sütun konuşlandırdı. Sonuçlar, bu donanım yanında iniş takımı operasyonlarını da doğruladı.

STRATOLAUNCH ROC, İLK UÇUŞUNU 2019 YILINDA GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

Öte yandan; Stratolaunch Roc, ilk uçuşunu 2019 yılında gerçekleştirmişti. Şirketin, taşıyıcı uçak yanında "TA-0" ve "TA-1" kodlu iki Talon-A test aracının sistem entegrasyonu ve işlevsellik testleri üzerinde de çalıştığı biliniyordu. Uçak üreticisi ayrıca, "TA-2" isimli tamamen yeniden kullanılabilir ilk hipersonik test aracının üretimine de kısa bir süre önce başlamıştı. Stratolaunch, hipersonik uçuş testlerine başlayarak 2023 yılında devletlere ve ticari müşterilere hizmet vermeyi hedeflediğini dile getirdi.

  • stratolaunch roc
  • stratolaunch
  • dünyanın en büyük uçağı
  • hipersonik uçak
  • talon-a
  • en büyük uçak
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın