Dünya mühendislik devleri Bilişim Vadisi'ne taşınıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Global firmaların Türkiye'de özellikle Ar-Ge'ye yatırım yapmalarını çok önemsiyoruz.

Dünya mühendislik devleri Bilişim Vadisi'ne taşınıyor

Dünyanın en önemli mühendislik firmalarının ofisleri Bilişim Vadisi'nde açılmaya başladı" dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile birlikte gelecek yıl Türkiye'deki 20. yılını kutlamaya hazırlanan Huawei Türkiye'nin Ar-Ge Merkezi'ni ziyaret etti.

TEŞVİK EDİYORUZ

Firmaları, Ar-Ge'ye, inovasyona yatırım için teşvik ettiklerini belirten Varank, şunları kaydetti: "Bu hem yerli hem de yabancı firmalar için geçerli. Huawei, Türkiye'de Ar-Ge'ye yatırım yapan en önemli global firmalardan biri. Türkiye'de yazılım alanına yoğunlaşmış şekilde, bir Ar-Ge merkezleri var. Şu an 880, bu sene 900'e ulaşacak Ar-Ge mühendisiyle hem Türkiye'de çözümler üretiyorlar hem de burada ürettikleri çözümleri, globale, dünyaya satıyorlar. Şu an dünyada Huawei'in yazılım alanında en büyük ikinci Ar-Ge Merkezi Türkiye'de."

TÜRKİYE'DEN DÜNYAYA SATIYORLAR

AR-GE Merkezi'ndeki Türk mühendislerin 5G'ye dönük çalışmalar yaptığına dikkati çeken Sanayi Bakanı Varank, şirketin burada ürettikleri ürünlerin de dünyaya satıldığının altını çizdi. Bakan Varank, "Türkiye'de Ar-Ge'ye yatırım yapan firmalarımıza çok ciddi destekler veriyoruz. Vergisel avantajların yanında, bizzat yatırımlarına destek veriyoruz. Burada Ar-Ge yapan firmalara, TÜBİTAK aracılığıyla desteklerimiz mevcut" değerlendirmesinde bulundu. Varank ayrıca, Huawei Ar-Ge Merkezi'nin şimdiye kadar toplam 15 TÜBİTAK projesi yürüttüğünü kaydetti.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın