Çeviri yapabilen gözlük tanıtıldı | TeknoZone #26

Google'ın çeviri yapabilen akıllı gözlüğü, NASA'nın Mars simülasyonu yarışması, ofise dönüş kararını protesto eden Apple yöneticisinin istifası, Twitter'a yapılan iş başvurularının artması ve daha fazlası... Akşam TV Teknoloji Editörü Doğa Yurduneri, TeknoZone'un yirmi altıncı bölümünde teknoloji ve bilim dünyasının en yeni gelişmelerini anlatıyor.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Son dönemlerde teknoloji dünyasına damgasını vuran gelişme, ofise dönüş kararını protesto eden Apple yöneticisi Ian Goodfellow'un istifa etmesi oldu. Şirketin makine öğrenimi departmanının yöneticisi istifasının ardından ekibe gönderdiği bir mesajda "Daha fazla esnekliğin, ekibim için en iyi çalışma politikası olacağına kuvvetle inanıyorum" ifadelerini kullandı. Goodfellow'un kararının diğer teknoloji devlerinde yöneticilik koltuğunda oturan kişiler için bir emsal olup olmayacağı ise merak konusu oldu. Glassdoor'un Kıdemli Ekonomist ve Veri Bilimcisi Daniel Zhao da kısa bir süre önce, Elon Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın almasının ardından Twitter'a yapılan iş başvurularının yüzde 263 arttığını açıkladı. Yaşanan artış, iş arayan kişilerin Elon Musk'ın şirketlerine gösterdiği ilgiyi ortaya koydu.

Google'ın "I/O 2022" etkinliğinde tanıttığı gerçek zamanlı çeviri yapabilen artırılmış gerçeklik gözlüğü de dikkatleri üzerine topladı. Google, etkinliği gözlük için hazırladığı kısa bir tanıtım videosuyla sonlandırdı. Prof. Dr. Martin L. Pall ise yayınlanan yeni makalesinde cep telefonu ve Wi-Fi gibi kablosuz teknoloji ürünleri ile alzaymır başlangıcı arasında bir bağlantı olup olmadığını ortaya çıkardı. Çalışmanın sonuçları, teknoloji dünyasında geniş yankı uyandırdı. Akşam TV Teknoloji Editörü Doğa Yurduneri, TeknoZone'un yeni bölümünde NASA'nın Mars simülasyonu yarışmasından 'USB Type-C' girişiyle gelmesi beklenen ilk iPhone'a kadar teknoloji ve bilim dünyasının tüm yeni gelişmelerini Akşam TV izleyicileri için anlattı.

APPLE YÖNETİCİSİ, OFİSE DÖNÜŞÜ PROTESTO EDİYOR! İSTİFA ETTİ...

Apple'ın makine öğrenimi departmanının yöneticisi Ian Goodfellow, şirketin ofise dönüş kararını onaylamadığına işaret ederek istifa etti. Goodfellow'un, istifasını geçen hafta Apple'a sunduğu kaydedildi.

TWITTER'A YAPILAN İŞ BAŞVURULARINDA DEV ARTIŞ! İLGİ BÜYÜYOR...

Elon Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın almasının ardından Twitter'a yapılan iş başvuruları, yüzde 263 artış gösterdi. Glassdoor'un Kıdemli Ekonomist ve Veri Bilimcisi Daniel Zhao, konuya ilişkin açıklamasında "Elon hakkında ne söylerseniz söyleyin, onun için çalışmaktan heyecan duyan büyük bir hayran kitlesine sahip" ifadelerine yer verdi.

RADYASYON, ALZAYMIR VAKALARINDA ARTIŞA NEDEN OLABİLİR! BİLİM İNSANLARI AÇIKLADI...

ABD'de bulunan Washington Eyalet Üniversitesi'nden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Martin L. Pall, yazdığı yeni bir makalede radyasyonun alzaymır vakalarında artışa neden olabileceğini ortaya koydu. "Current Alzheimer Research" isimli dergide yayınlanan makale, cep telefonu ve Wi-Fi gibi kablosuz teknoloji ürünleri ile alzaymır başlangıcı arasında yeni bir bağlantı tespit etti.

NASA'DAN MARS YARIŞMASI! 6 BİN DOLAR VERECEK...

NASA, görsel düzenleme uzmanlarını Mars simülasyonu oluşturmaya davet eden yeni bir yarışma düzenlediğini duyurdu. Kazanan yarışmacılara, NASA tarafından 6 bin doların üzerinde ödül verileceği ifade edildi.

APPLE, iPHONE'DA USB-C ŞARJ GİRİŞİNE GEÇİŞ YAPMAYA HAZIRLANIYOR! O MODEL İLE GELECEK...

Ünlü Apple analisti Ming Chi-Kuo'nun yeni iddiaları; Apple'ın, 2023'te tanıtılması beklenen iPhone 15 serisi ile birlikte 'Lightning' bağlantı noktasından USB Type-C şarj girişine geçiş yapacağına işaret etti. 2012'de tanıtılan iPhone 5 ile birlikte 'Lightning' bağlantı noktasına geçiş yapan Apple, 2018 yılında iPad'leri USB Type-C şarj girişiyle piyasaya sürmeye başlamıştı.

GOOGLE, MERAKLA BEKLENEN ÜRÜNÜ İÇİN TANITIM VİDEOSU PAYLAŞTI! CANLI ÇEVİRİ YAPIYOR...

Google, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği "I/O 2022" etkinliğinin sonunda merakla beklenen artırılmış gerçeklik gözlüğü için kısa bir tanıtım videosu paylaştı. Google Translate yazılımını kullanacak olan gözlüğün, canlı çeviri yapabileceği görüldü.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın