Bilim insanları geliştirdi! Kalbin ne zaman duracağını tahmin ediyor...

Johns Hopkins Üniversitesi'nde görev alan bilim insanları, kalpte ani durma riskinin olup olmadığını tespit edebilen bir yapay zeka geliştirdi. Söz konusu algoritmanın, ani durma riski varsa kalbin tam olarak ne zaman duracağını da tahmin edebildiği belirtildi. Uzmanlar, yapay zekanın yüksek doğrulukta sonuçlar verebildiğine işaret etti.

Bilim insanları geliştirdi! Kalbin ne zaman duracağını tahmin ediyor...

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Güncel veriler, hayatını kaybeden her 5 insandan birinin ölüm sebebinin ani kalp durması olduğunu gösteriyor. Fakat birçok kişi, kalbinin ani durma riskine sahip olup olmadığının farkında olmuyor. Bu problemi hedef alan bilim insanları, kişilerin ani kalp durması riskine sahip olup olmadığını öğrenmesini ve buna göre önlem almasını mümkün kılacak yeni bir teknoloji geliştirdi. Johns Hopkins Üniversitesi araştırmacıları, kalpte ani durma riskinin olup olmadığını tespit edebilen ve derin öğrenme teknolojisinden faydalanan bir yapay zeka geliştirdiklerini duyurdu.

Aksam.com.tr'nin Science Daily'den aktardığı habere göre; geliştirilen algoritma, kalp hastalığı olan her bir hasta için kişiselleştirilmiş bir hayatta kalma değerlendirmesi sunan sinir ağlarından faydalanıyor. Risk ölçümleriyle 10 yıl içinde ani kalp durması yaşanıp yaşanmama ihtimalini hesaplayan yapay zeka, kalp durmasının yaşanabileceği en muhtemel zamanı da yüksek doğrulukla söyleyebiliyor.

YAPAY ZEKA, HASARLI KALP GÖRÜNTÜLERİYLE EĞİTİLDİ

Paylaşılan diğer bilgilere göre; bilim insanları, yapay zekayı eğitmek için üniversitenin hastanesinde yer alan hasarlı kalp görüntülerini kullandı. Algoritma, görüntülerin kontrastının artırılması sayesinde çıplak gözle görülemeyen detayları yakaladı. Algoritmanın tahminleri, yapılan her testte doktorların tahminlerinden daha doğru sonuç üretmeyi başardı.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın