Avrupa, ‘Dijital Hizmetler Yasası'nda sona geliyor: Teknoloji devlerinin yetkilerini denetleyecek

Avrupa Komisyonu, ‘Dijital Hizmetler Yasası'nı yürürlüğe sokmaya hazırlanıyor. Yasa tasarısına ilişkin görüşmelerin, 24 Mart tarihinde Avrupa Birliği parlamenterleri ve ülke yöneticileriyle başlayacağı ifade ediliyor. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından ise Avrupa'nın, teknoloji devlerinin yetkilerini denetlemeye başlayacağı belirtiliyor.

Avrupa, ‘Dijital Hizmetler Yasası'nda sona geliyor: Teknoloji devlerinin yetkilerini denetleyecek

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Avrupa Komisyonu, teknoloji devlerinin etkisini ve gücünü kontrol altına alması planlanan 'Dijital Hizmetler Yasası'nı yürürlüğe sokmaya hazırlanıyor. Yasa tasarısına ilişkin görüşmelerin, 24 Mart tarihinde Avrupa Birliği parlamenterleri ve ülke yöneticileriyle başlayacağı ifade ediliyor.

Aktarılan detaylara göre, yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Avrupa Komisyonu; ABD merkezli 5 büyük teknoloji şirketi Google, Microsoft, Apple, Amazon ve Facebook'un yetkilerini denetleyebilmeye başlayacak. Yasanın son hali, teknoloji devlerinin Avrupa'da daha sıkı denetim altına alınmasını mümkün kılacak.

MÜZAKERELERDE İLERLEME KAYDEDİLDİ

Diğer yandan; Avrupa Komisyonu Antitröst Başkanı Margrethe Vestager, konuya ilişkin açıklamasında anlaşmayı hayata geçirmek için müzakerelerde ilerleme kaydedildiğine işaret etti. Vestager, son Avrupa Komisyonu oturumunda yaptığı konuşmada ise teknoloji şirketleriyle siyasi bir anlaşma yapmayı hedeflediklerini dile getirmişti.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın