Avrupa Birliği'nden Elon Musk'a uyarı: “Faaliyetlerini durdururuz”

Elon Musk'ın ifade özgürlüğünü mümkün kılabilmek için 44 milyar dolarlık bir teklifle Twitter'ı satın almasının ardından Avrupa Birliği'nden dünyaca ünlü CEO'ya uyarı geldi. Avrupa Birliği İç Pazar Komisyon Üyesi Thierry Breton, konuya ilişkin açıklamasında Elon Musk'ın kuralları gevşetmesi durumunda bölgede Twitter'ın faaliyetlerini durdurabileceklerine işaret etti.

Avrupa Birliği'nden Elon Musk'a uyarı: “Faaliyetlerini durdururuz”

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Mart ayında Twitter'dan yüzde 9,2'lik bir hisse satın alarak platformun en büyük hissedarı olan Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, kısa bir süre önce sosyal medya devinin yüzde 100'ünü satın almak için yaklaşık 44 milyar dolarlık bir teklifte bulundu. Başlangıçta teklifi kabul etmeyeceklerini dile getiren Twitter yönetim kurulu, daha sonra strateji değişikliğine giderek Twitter'ı Elon Musk'a resmen sattı. Musk, tüm açıklamalarında söz konusu hamleyi ifade özgürlüğünü mümkün kılabilmek adına yaptığına işaret etti.

Aksam.com.tr'nin Business Insider'dan aktardığı habere göre; Musk'ın bu açıklamaları, Avrupa Birliği'nde endişelere neden oldu. Avrupa Birliği'nin İç Pazardan Sorumlu Komisyon Üyesi Thierry Breton, konuya ilişkin açıklamasında Elon Musk'ın kuralları gevşetmesi durumunda gerekli önlemleri alacaklarına ve Twitter'a yaptırım uygulayabileceklerine işaret etti.

"ELON MUSK, KENDİ KURALLARINI KOYMAMALI"

Açıklamasında "Elon, kurallar var. Bunlar bizim kurallarımız. Burada geçerli olacak senin kuralların değil" ifadelerine yer veren Breton, Elon Musk'ın kendi kurallarını yaratmaması gerektiğini de sözlerine ekledi. Breton ayrıca; nefret söylemi ve şeffaflık gibi konularda Avrupa Birliği yasalarına uyulmaması durumunda yaptırımların katlanarak artacağını dile getirdi. Komisyon üyesi, Elon Musk'ın kuralları fazla gevşetmesinin Avrupa Birliği'nden elde edilen yıllık gelirlerde yüzde 6'lık bir kesinti ve Twitter'ın Avrupa'daki faaliyetlerinin durdurulmasıyla sonuçlanabileceğinin de altını çizdi.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın