Apple, katlanabilir ekranlı bir MacBook modeli geliştiriyor

Sızdırılan yeni bir iddia, Apple'ın katlanabilir ekranlı bir MacBook modeli üzerinde çalışmaya başladığını ortaya koydu. Şirketin 2023 yılında piyasaya sürülmesi beklenen katlanabilir ekranlı iPhone'unun çıkış tarihi ise 2025 yılına ertelendi.

Apple, katlanabilir ekranlı bir MacBook modeli geliştiriyor

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

DSCC (Display Supply Chain Consultants) analisti Ross Young tarafından ortaya atılan yeni bir iddia; ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın, katlanabilir ekranlı bir MacBook modeli üzerinde çalışmaya başladığını gösterdi. 20 inçlik ekran boyutuna sahip olan cihazın, dizüstü bilgisayar ve geniş ekranlı monitör deneyimini tek bir üründe bir araya getireceği ifade edildi. Apple'da yeni bir kategori altına girecek olan ürünün ayrıca, gerçek bir çift kullanımlı cihaz deneyimi sunacağı dile getirildi.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; Apple'ın üzerinde çalıştığı MacBook modeli, katlandığında tam boyutlu klavyeye sahip bir dizüstü bilgisayar haline gelecek. Cihaz, katlanmadığında ise harici bir klavyeyle birlikte geniş bir monitör olarak kullanılabilecek. Cihazın ekranı; UHD, 4K ve daha yüksek çözünürlükleri destekleyecek. Ürün, 2026 veya 2027 yılında piyasaya sürülecek.

KATLANABİLİR iPHONE DA 2025'E ERTELENDİ

Paylaşılan diğer iddialara göre ise Apple, katlanabilir ekranlı iPhone modelinin çıkış tarihini de 2025 yılına erteledi. Cihazın, esasen 2023 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyordu. Söz konusu karar, tedarik zincirindeki iş ortaklarıyla yapılan görüşmeler sonunda alındı.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın