Android kullanıcılarını sevindiren açıklama: Beklenen özellik geliyor

Google, uzun süredir kullanıcılar tarafından talep edilen uygulama arşivleme özelliğinin Android ekosistemine geleceğini duyurdu. Özelliğin, işletim sisteminde bu yılın sonlarına doğru kullanıma sunulacağı ifade edildi.

Android kullanıcılarını sevindiren açıklama: Beklenen özellik geliyor

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Güncel olarak birçok Android kullanıcısı, telefonun dahili depolama alanında yer açabilmek için uygulamalarını kaldırmak zorunda kalıyor. Son yıllarda 64 GB ve 128 GB'lık akıllı telefonların kullanıma sunulmasıyla bu problem büyük oranda ortadan kalksa da hala pek çok kullanıcının bütçesi, yüksek dahili depolama alanına sahip bir cihaz almaya yetmeyebiliyor. ABD merkezli teknoloji devi Google ise bu problemi hedef alan yeni bir özelliği duyurdu.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; şirket, uygulamaların kapladığı alanı yüzde 60 oranında azaltması beklenen uygulama arşivleme özelliği üzerinde çalıştığını açıkladı. Yeni özelliğin Android işletim sistemine entegre edilmesinin ardından kullanıcıların kişisel verilerinin de etkilenmeyeceği belirtildi. Yeni özelliğin, Android ekosisteminde bu yılın sonlarına doğru kullanıma sunulacağı dile getirildi.

Yeni özelliğin kullanıma sunulmasının ardından kullanıcılar, dahili depolama alanlarında yer açmak için uygulamalarını kaldırmak zorunda kalmayacak. Uygulama arşivlendiğinde Android, o uygulamanın yalnızca bazı bölümlerini geçici olarak kaldıracak ve "Arşivlenmiş APK" olarak da bilinen yeni bir 'Android Paketi' türü oluşturacak. Bu paket, uygulamanın geri yüklendiği ana kadar uygulamadaki tüm verileri koruyacak.

ÖZELLİK, ŞİMDİDEN GELİŞTİRİCİLERİN KULLANIMINA SUNULUYOR

Google'ın açıklamalarına göre; yeni özellik, kullanıma sunulduktan sonra hem kullanıcılar hem de geliştiricilere önemli avantajlar sağlayacak. Kullanıcılar, cihazlarında yer açmak için uygulamayı kaldırmak yerine arşivleyebilecek. Böylece, cihazda geçici olarak yer açılabilecek. Daha sonra dilenirse uygulama, herhangi bir veri kaybedilmeden hızlı ve kolay bir biçimde yeniden etkileştirilebilecek. Geliştiriciler ise daha az uygulama kaldırma işlemi görecek.

Öte yandan; Google, söz konusu özelliği şimdiden geliştiricilerin kullanımına sunmaya başladı. Özelliğin, düşük depolama alanına sahip cihazlarda oldukça işlevsel olabileceği tahmin edildi.

  • android
  • google
  • android uygulama arşivleme
  • uygulama arşivleme
  • uygulama arşivleme özelliği
  • hafızada yer açma
  • android hafızada yer açma
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın