Amazon, Alexa destekli ev robotu Astro'yu tanıttı

ABD merkezli teknoloji devi Amazon, sesli asistanı Alexa ile desteklenen ev robotu Astro'yu tanıttı. 2021 yılı sonlarında sınırlı sayıda piyasaya sürülecek olan robotun, bin 450 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacağı belirtildi.

Amazon, Alexa destekli ev robotu Astro'yu tanıttı

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Amazon, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği geleneksel sonbahar tanıtım etkinliğinde sesli asistanı Alexa ile desteklenen ev robotu Astro'yu görücüye çıkardı. Cihazın, temel olarak ev içerisinde dolaşabilen Alexa destekli bir akıllı ekran olduğu ifade edildi. Şirket; 2021 yılı sonlarında sınırlı sayıda piyasaya sürülecek olan robotun, başlangıçta bin dolarlık bir tanıtım fiyatına sahip olacağına işaret etti. Robotun daha sonra, bin 450 dolarlık bir fiyat etiketiyle satışa sunulacağı dile getirildi. Astro robotun, Ring Protect Pro'ya 6 aylık ücretsiz erişimle birlikte geleceğinin de altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Astro, görüş alanını zemin seviyesinin ötesine genişletmesini mümkün kılan bir periskop kamera ile birlikte geliyor. Set üstü ocak veya uyuyan evcil hayvan gibi unsurları kontrol etmek için kamerasını genişletebilen robot, Ring tarafından geliştirilen Protect Pro abonelik hizmeti sayesinde ev sahibi evde yokken kontrol amaçlı dolanmak üzere programlanabiliyor.

Astro ayrıca; duman alarmı, karbonmonoksit dedektörü veya cam kırılma sesini algılayabiliyor. Bu tip bir durum olması durumunda robot, kullanıcılara bildirim gönderiyor. Ev sahipleri ayrıca, Astro evde gezinirken alınan kayıtları Ring hesaplarına kaydedebiliyor.

ASTRO'NUN EVDEKİ BELİRLİ BÖLGELERE GİRMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN SINIR DIŞI ALANLAR AYARLANABİLİYOR

Diğer yandan; Astro'ya, sanal asistan Alexa tarafından desteklenen tüm sesli komutlar verilebiliyor. Bu da robotun, Amazon'un yeni 'Alexa Together' özelliğiyle birlikte de kullanılabileceği anlamına geliyor. Bu sayede robot, acil durumlarda aile üyelerinin kullanıcılarla iletişim kurmasına olanak tanıyor. Şirketin yeni robotu ayrıca, çağrılar sırasında evde dolaşmayı seven kullanıcılar için video görüşmeler boyunca kullanıcıyı evin her yerinde takip edebiliyor.

Bununla birlikte; kullanıcılar, Astro'nun gece veya gündüz hareketini sınırlandırmak için robotu 'Rahatsız etme' moduna alabiliyor. Ayrıca robotun ev içerisindeki belirli odalara veya alanlara girmesini önlemek için sınır dışı alanlar ayarlanabiliyor.

  • amazon astro
  • amazon astro robot
  • amazon astro ev robotu
  • amazon ev robotu
  • amazon
  • amazon sonbahar etkinliği
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın