Almanya'da Telegram krizi! “Kapatabiliriz”

Rus programcısı Pavel Durov tarafından kurulan mesajlaşma uygulaması Telegram Almanya'da bazı problemler yaşıyor. Alman hükümeti Telegram'ın Alman yasalarını çiğnemeye devam etmesi halinde kapatabileceklerini açıkladı. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser son çarenin bu olduğunu hatırlatarak 'Yine de bunu ihtimali göz ardı edemeyiz' dedi.

Almanya'da Telegram krizi! “Kapatabiliriz”

WhatsApp'a alternatif olarak ortaya çıkan ve dünya genelinde önemli seviyede kullanıcıya sahip olan Telegram'ın başı Almanya ile dertte. Diğer uygulamalara göre daha güvenli olduğu söylenilen Telegram Alman hükümetinin radarına girdi. Yapılan açıklamalarda Telegram'ın kapatılabileceği dile getirildi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram'ı kapatabileceklerini açıkladı. Faeser, Alman Die Zeit gazetesine verdiği demeçte özellikle aşırı sağ ve pandemiyle ilgili kısıtlamalara karşıt kesimler arasında popüler olan uygulamanın Alman yasalarını çiğnemeye devam etmesi halinde kapatılmak zorunda kalabileceğini belirtti.

Telegram Almanya'da komplo teorilerinin ve nefret söylemlerinin kaynağı olarak görülüyor. Uygulama ayrıca Covid-19 karantina ve kısıtlama önlemlerine karşı olanların buluşma zemini olarak da biliniyor. Covid-19'a karşı yetişkinlere zorunlu aşı uygulaması getirmeye hazırlanan ülkede aşı karşıtlarının da bu platformdan beslendiği düşüncesi hakim.

Piyasadaki rakiplerine nazaran daha iyi bir şifreleme servisine sahip olan Telegram ise, bu tarz durumlara karşı normal olarak devletlerin dikkatini çekebiliyor. Mesajları sadece alan ve gönderen arasında tutmayı başaran uygulama ayrıca, belli başlı gruplara daha hızlı içerik yayılmasının da önünü açmakta.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın