Alman bilim insanları açıkladı! Telefon kullanımını yalnızca 1 saat azaltırsanız ne olur?

Almanya'da bulunan Ruhr Üniversitesi'nden bilim insanları, yeni gerçekleştirdikleri bir araştırmayla telefon kullanımını günde yalnızca 1 saat azaltmanın daha az endişeli ve daha mutlu olmanın önünü açtığını ortaya koydu. Araştırma ayrıca, telefonun tamamen bırakılmasının en iyi çözüm yöntemi olmadığını gösterdi.

Alman bilim insanları açıkladı! Telefon kullanımını yalnızca 1 saat azaltırsanız ne olur"

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Almanya'nın Ruhr Üniversitesi'nde görev alan araştırmacılar, akıllı telefonların ruh ve zihin sağlığı üzerindeki etkilerini ortaya koyan yeni bir çalışma gerçekleştirdi. Çalışma kapsamında yapılan araştırma, telefon kullanımını günde yalnızca 1 saat azaltmanın kişileri daha az endişeli ve hayattan daha memnun hale getirdiğine işaret etti.

Aksam.com.tr'nin DailyMail'den aktardığı habere göre; araştırma, toplam 619 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Katılımcıların 200'ünün 1 haftalığına tamamen telefonu bırakması, 226'sının telefon kullanımını günde 1 saat azaltması, 193'ünün ise telefon kullanım alışkanlığını değiştirmemesi istendi. Sonuçlar, telefonu tamamen bırakmanın da en iyi çözüm yolu olmadığını gösterdi.

OLUMLU ETKİ, TELEFON KULLANIMINI KISITLAYAN KİŞİLERDE DAHA KALICI OLDU

Paylaşılan diğer bilgilere göre katılımcıların birçoğu; akıllı telefonlarını Google'da arama yapmak, yön bulmak, e-postalarını ve hava durumunu kontrol etmek, alışveriş yapmak, haberleri okumak, film seyretmek ya da sosyal medyada dolaşmak için kullandığını dile getirdi. Araştırma sonucunda telefonu tamamen bırakan ve kullanımı azaltan 2 grupta, olumlu yönde bir gelişme görüldü. Fakat bu gelişme, kullanımı günde 1 saat azaltan kişilerde daha kalıcı oldu. Bununla birlikte; kullanım süresini azaltan grup üyeleri, deney sona erdikten 4 ay sonra da telefonunu günde 45 dakika daha az kullanmaya başladı.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın