ABD'li girişim şirketi, dünyanın ilk fiziksel NFT ATM'sini konuşlandırdı

NFT pazar yeri girişim şirketi Neon, dünyanın ilk fiziksel NFT ATM'sini New York'ta konuşlandırdı. ATM'nin, kullanıcıların kripto para birimi kullanmadan NFT satın almalarını mümkün kıldığı ifade edildi.

ABD'li girişim şirketi, dünyanın ilk fiziksel NFT ATM'sini konuşlandırdı

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

'Neon' isimli bir NFT (Non-Fungible Tokens) pazar yeri girişimi, dünyanın ilk fiziksel NFT ATM'sini New York'ta konuşlandırdığını duyurdu. Geleneksel bir otomata benzeyen ATM'nin, kullanıcıların kripto para birimi kullanmadan NFT satın alabilmesini mümkün kıldığı ifade edildi. Kullanıcıların, kripto para yerine itibari para, banka kartı veya kredi kartı kullanarak sergilenen NFT'leri satın alabildiğinin de altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; Neon, temel olarak OpenSea ve Rarible gibi bir NFT pazar yerine ev sahipliği yapıyordu. Şirket, kripto para birimi ve dijital kripto para cüzdanlarına duyulan ihtiyacı ortadan kaldırarak NFT satın alma sürecini kolaylaştırmayı hedefliyordu. Konuşlandırılan yeni ATM, kullanıcıların NFT satın alması için fiziksel bir platform kurmuş oldu.

Öte yandan; güncel şartlarda kullanıcıların, internetten bir NFT satın alabilmesi için öncelikle dijital bir kripto para cüzdanı oluşturması gerekiyor. Daha sonra bu dijital cüzdan, NFT'nin satın alınacağı pazar yerine bağlanıyor. NFT pazar yerleri; kredi kartı, banka kartı ve yasal ödemeleri bir ödeme şekli olarak kabul etmiyor. Bu nedenle kullanıcılar, NFT satın almak istediklerinde kripto paraya ihtiyaç duyuyor. Bununla birlikte; çoğu zaman, NFT'yi satın alırken yazılımcıların bu işlemi blok zincirine kaydetmek ve kod yazmak için talep ettikleri ek ücretler ödeniyor.

AMERİKALILARIN YALNIZCA YÜZDE 2'Sİ, DİJİTAL CÜZDAN KULLANIYOR

Neon ise NFT ATM'si ile NFT satın alma sürecindeki tüm bu sorunları ortadan kaldırmayı hedefliyor. New York'taki '29 John Street'e konuşlandırılan ATM; yerel para birimlerini, banka kartlarını ve kredi kartlarını kabul ediyor. Açıklamasında NFT alım-satımının bir gizem olmaktan çıkması gerektiğine işaret eden Neon CEO'su Jordan Birnholtz; NFT ekosistemine katılmak için kullanıcıların Ethereum almalarına, akıllı sözleşme oluşturmalarına, kod yazma ücreti ödemelerine ve blok zincirleri arasında köprü oluşturmalarına gerek olmadığını dile getiriyor.

Konuşlandırılan ATM'nin ayrıca, hiç bilmeyen kişileri NFT ekosistemiyle tanıştıracağı ve dijital sanat üretimi yapan kişilere erişimi artıracağı düşünülüyor. Öte yandan; Amerikalıların yüzde 80'i, güncel olarak en az 1 kredi veya banka kartı kullanıyor. Fakat yalnızca yüzde 2'lik bir kesim, dijital cüzdan bulunduruyor. Bu nedenle Neon, yeni hamlesi ile NFT erişimini de artırmayı hedefliyor.

  • nft atmsi
  • nft atm
  • neon
  • neon nft
  • neon nft atm
  • nft atm new york
  • new york
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın