Evlilikleri yalnızca 36 saat sürdü! İşte Adolf Hitler'in gizemli eşi Eva Braun'un hikayesi...

Adolf Hitler'in belki de hiç bilinmeyen eşi Eva Braun, Hitler'le evlendikten yalnızca 36 saat sonra intihar etti. Özel hayatını kamuoyuna kapalı yaşayan Hitler'in, gizemli eşi Eva'nın hikayesi tarihi bilgilerin aydınlatılmasında önemli bir konumda. İşte Adolf Hitler'i adım adım ölüme götüren o hikaye...

Evlilikleri yalnızca 36 saat sürdü! İşte Adolf Hitler'in gizemli eşi Eva Braun'un hikayesi...

Adolf Hitler'in 36 saat evli kaldığı eşi Eva Braun, aynı zamanda Hitler'in ölümünden hemen önce yanında yer alan ve onu son gören kişiydi. İşte o evliliğin ve Eva'nın hikayesi...

Braun, mütevazı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Babası Friedrich Braun öğretmenlik, annesi Franziska Kronberger ise terzilik yapıyordu. Eva'nın Ilse isimli bir ablası ve Margarete isimli bir kardeşi vardı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra bir sene de ticaret eğitimi gördü. Bu dönemlerde atletizme merak saldı. Okulu bitirdikten sonra bir mağazada satış görevlisi olarak işe başladı. Ancak bu dönemde fotoğrafçılıkla ilgilendi. Fotoğrafçılık tutkusu onu Hitler ile tanıştıran en önemli detaydı.

HİTLER FOTOĞRAFLARININ ARKASINDAKİ GÖZ

Braun, Hitler ile henüz 17 yaşındayken tanıştı. Tanıştıklarında Hitler ondan 23 yaş büyüktü. O sıralarda Eva, Hitler'in kişisel fotoğrafçısı Henrich Hoffman'ın asistanlığını yapıyordu. Hoffman'ın yanında çalışırken profesyonel fotoğraf çekmeyi de öğrenmişti. Hatta bugün kamuya açık olan birçok Hitler fotoğrafının arkasındaki fotoğrafçı Eva'ydı. İkili arasındaki yakınlık kısa bir sürede romantik bir ilişkiye dönüştü. Eva'nın Hoffman ile çalışması sürekli Hitler'le yan yana olmasına neden oldu.

BİRKAÇ KİŞİNİN HABERİ VARDI

Hitler ve Eva genellikle toplum içinde görünmek istemiyordu. Sadece birkaç kişi bu ilişkiden haberdardı. Hitler o dönemde adeta kendisini siyasete adamıştı. Kendisi Alman kadınları arasında çok popülerdi. Bu popülaritesini siyasi kazanç için kullanmak istedi. Bu nedenle evliliğin ya da halka açık bir ilişkinin Alman kadınları arasındaki popülaritesini azaltacağını düşündü. Eva ve Hitler hiçbir zaman halk önüne çıkmadılar. İkilinin halka açık bir ortamda fotoğraflandıkları tek zaman, Eva'nın Hitler'in yakınlarında oturduğu 1936 Kış Olimpiyatları sırasındaydı.

İKİ KEZ İNTİHARA TEŞEBBÜS ETTİ

Eva, Hitler'in ilgisini kendisinin üzerinde tutabilmek için aslında her yolu denedi. 1932 ve 1935 yılları arasında iki kez intihara teşebbüs etti. İlk intihar girişiminde babasının tabancasıyla göğsünden vurdu. İkinci intihar girişiminde ise aşırı dozda uyku ilacı almıştı. Bu intiharının sebebi yine Hitler'in ona zaman ayıramamasıydı. Hitler, sevgilisiyle ilişkilerini toparlamak için ona birkaç mülk satın aldı. Sonuç olarak Eva, o tarihten sonra oldukça lüks bir yaşam tarzına sahip oldu.

ADIM ADIM ÖLÜME GÖTÜRDÜ

1945 yılının Nisan ayına gelindiğinde II. Dünya Savaşı sona ermek üzereydi. Almanya'nın savaşı kaybettiği açıktı ve Sovyet işgali yaklaşıyordu. Hitler ısrar etse de Eva savaş sona erdiğinde onu terk etmedi. Sevgilisinin yanında olmak için Münih'ten Berlin'e gitti. Hitler, Eva'nın ona olan sadakatinden o kadar etkilenmişti ki işgal kuvvetleri yaklaşırken Eva ile evlenmeye karar verdi. 29 Nisan 1945 akşamı küçük ve sivil törenle evlendiler. 30 Nisan 1945 tarihinde Hitler ve Eva, çalışanları ve yakın çevresiyle vedalaştı. Eva ve Hitler, Berlin'deki yeraltı sığınağına doğru yola çıktı. Sığınağa vardıklarında Hitler bir tabanca ile sağ şakağından kendini vurdu. Eva ise bir siyanür kapsülü içerek intihar etti. İkilinin cansız bedenlerini Hitler'in yakın çevresi buldu.

  • eva braun
  • adolf hitler
  • adolf hitler eşi
  • adolf hitler nasıl öldü
  • eva braun kimdir
  • eva braun kaç yaşında
  • adolf hitler ölümü
  • adolf hitler ne zaman öldü
Tüm Tarih haberleri için tıklayın