Yeni taktik mi? HDP'den “kendi yolumuza gideceğiz” çıkışı…

HDP'li Garo Paylan bir televizyon kanalında Millet İttifakı'na ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Paylan, 'Demokrasi anlayışımızı Millet İttifakı'nın tam olarak karşıladığını düşünmüyoruz. O yüzden biz kendi yolumuza gideceğiz diyoruz.' dedi.

Yeni taktik mi" HDP'den “kendi yolumuza gideceğiz” çıkışı…

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, CHP'nin yayın organı Halk TV'de Millet İttifakı'na ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Millet İttifakı'na gözdağı veren ve "'Nasıl olsa HDP bize oy verecek' diyenler çok büyük bir hatada bulunur." diyen Garo Paylan, bu kez "kendi yolumuza gideceğiz" vurgusu yaptı.

"BİZ KENDİ YOLUMUZA GİDECEĞİZ"

"Millet İttifakı'nın kendi bir yolu var, kendi bir çizgisi var. Ama bizim de kendi çizgimiz var." diyen Paylan, şu ifadeleri kullandı:

"Millet İttifakı'nın idealleriyle belli bir noktalarda buluşabiliriz. Ne diyorlar? Demokratik parlamenter sisteme dönmek... Bu konuda biz de aynı şeyi söylüyoruz. Ama HDP bundan çok daha ötesini ifade ediyor. Çok daha radikal bir demokrasi anlayışı var. İleri bir demokrasi anlayışı var. Ve bu anlayışı da Millet İttifakı'nın tam olarak karşıladığını düşünmüyoruz. O yüzden biz kendi yolumuza gideceğiz diyoruz."
Tüm Siyaset haberleri için tıklayın