Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Yunanistan olumlu gidişatı sabote ediyor

TCG Anadolu Hücum Gemisi'nde incelemelerde bulunan Akar, “Yunan komşularımız olumlu gidişatı sabote etmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyor” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Yunanistan olumlu gidişatı sabote ediyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ile İstanbul Sedef Tersanesi'nde inşası devam eden TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi'nde incelemelerde bulundu.

BU ÇIKAR YOL DEĞİL

Burada yaptığı konuşmada Yunanistan' uyarılarda bulunar Akar şunları söyledi:

"Yunan komşularımız eylem ve söylemleriyle, yapılan çalışmaları, olumlu gidişatı sabote etmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Bu yolun çıkar yol olmadığını kendilerine hatırlatmak istiyorum. Bu söylemlerle, tahriklerle, provokasyonlarla bir yere varmanın imkanı yok."

TÜRK TARİHİ ŞEFFAFTIR

Son dönemde Yunanistan'da sivil, asker bazı kişilerin tarihi hezeyanlarda bulunduğunu ifade eden Akar, "Türk tarihi çok açıktır, berraktır, şeffaftır. Bu milletin yüzü, alnı aktır. Bizim tarihimizde hiçbir şekilde bir soykırım söz konusu değildir. Dün Ermenistan, bugün Yunanistan kendilerine göre birtakım iddialarda bulunuyorlar" diye konuştu.

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın