Kulis: 'Ya Kemal Kılıçdaroğlu aday ya da B seçeneği… C seçeneği yok!'

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kimin olacağı tartışması artarak devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimlerinin konuşulduğu yarışta adaylar öne geçmek için son hamlelerini yapıyor. TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel konuyla ilgili kulis bilgilerini paylaştı.

Millet İttifakı'nın başını çektiği 6'lı masanın hangi ismi muhalefetin cumhurbaşkanı adayı göstereceği sorusu gündemde. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Mansur Yavaş hamlesi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Önümden çekilin' çıkışı ve Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisi ve sonrasında yaşananlarla muhalefet cephesindeki adaylık yarışı iyice kızıştı.

TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, CHP ve İYİ Parti çevreleriyle görüşmelerinde edindiği kulis bilgilerini 24 TV canlı yayınında paylaştı.

Melik Yiğitel, Yiğitel "Yaptığım görüşmelerde bu çerçeveyi aşağı yukarı netleştirdim. Ya Kemal Bey çatı adaydır ya da B seçeneği çoklu aday." İfadelerini kullandı.

YA KILIÇDAROĞLU YA ÇOKLU ADAY... C SEÇENEĞİ YOK

Kılıçdaroğlu'nun adaylık ihtimali ile ilgili değerlerdirmelerde bulunan Yiğitel şunları söyledi:

Seçenekler daraldı. Eğer çatı aday olacaksa o Kemal Bey olacak ya da çoklu adayla gidecekler. C seçeneği hiç yok gibi. Çünkü CHP'li yöneticilerle konuştuğumuzda 'Bizim adayımız sayın Kılıçdaroğlu'dur. Başka bir adayın empoze edilmesini doğru bulmayız. Ama Kılıçdaroğlu ismini de mutabakatla çatı aday yapmak istiyoruz.' diyorlar.

EKREM İMAMOĞLU KENDİ FİŞİNİ ÇEKTİ

Dolayısıyla hem dışarıdan bir çatı aday fikrine sıcak bakılmıyor hem de içeride Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a kapı kapatılmış durumda. Kemal Bey zaten ısrarla kapatıyordu ama onlar kendi ismini sürekli masaya götürme çabası içindeydi. En son sayın İmamoğlu Karadeniz gezisiyle aslında kendi fişini çekti.

HDP'NİN SICAK BAKMADIĞI İSİM: MANSUR YAVAŞ

Mansur Yavaş'ın da HDP denkleminden dolayı aday olması çok zor. HDP'nin sıcak bakmadığı bir isim. CHP içindeki diğer seçenekler de büyük ölçüde ortadan kalktı. O yüzden sayın Kılıçdaroğlu'nun çatı adaylığı olacak.

6'LI MASADAN İTİRAZ GELİRSE...

Eğer masadaki diğer aktörlerin Kemal Bey'e bir rezervi ve itirazı olursa, ki o da hesap ediliyor. Pekala, 'Kılıçdaroğlu iyi hoş adam da onunla kazanamayız, muhafazakar kesimden oy alamayız.' şeklinde bir itiraz gelirse B seçeneği olarak çoklu aday olabilir.

İYİ PARTİLİ İSİM: BEKLEDİĞİMİZ BİR ŞEY

Hatta ben, İYİ Partili etkili bir yöneticiye 'Kemal Bey kendi adaylığını masaya getirirse, ki öyle görünüyor, ne olacak?' diye sordum. O da dedi ki: 'Zaten genel başkanlık haricinde alt düzeylerde sürekli Kemal Bey ismi söyleniyor masadaki diğer aktörlere. Bir tek genel başkanlık düzeyinde masaya henüz gelmedi diyorlar. Dolayısıyla aslında beklediğimiz bir şey'

'SİZ ADAY OLMAYIN' DENEMEZ!

İYİ Partili yöneticiye "Kemal Bey kendi çatı adaylığını masaya koyduğunda 'Hayır siz olmayın, Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu olsun denilebilir mi?' denilebilir mi?" diye sorduğunu söyleyen Yiğitel, "Denilemez. Siyasi nezaket açısından da bir genel başkana 'Sen olma senin belediye başkanın olsun' denilemez. O durumda, alan çalışmalarında da belirli sonuçlar alırız, masadaki havaya da bakılır." cevabını aldığın aktardı.

ABDULLAH GÜL - HAŞİM KILIÇ İHTİMALİ

Görüştüğü isimlerin 'diğerlerinin de ne düşündüğü önemli' vurgusunu yaptığını belirten Yiğitel sözlerini şöyle sonlandırdı:

Bir fluluk var ama sonuç itibarıyla bence çerçeve net. Yaptığım görüşmelerde bu çerçeveyi aşağı yukarı netleştirdim. Ya Kemal Bey çatı adaydır ya da B seçeneği çoklu aday. Dışarıdan bir Abdullah Gül ismi bir Haşim Kılıç ismi artık çok zor bir ihtimal. Diğer adayların çatı aday olma ihtimali zor. Bu yüzden de seçenekler epey daraldı.

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın