İstihbarat gemisi denizlerde! Yeni hedef istihbarat uydusu

'TGC Ufuk MİT'e hayırlı olsun' Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi, TGC Ufuk'un hizmete alındığı törende konuşan Başkan Erdoğan, “Bu gemiyle denizlerdeki gücümüz artacak. Uyduyla entegre edilecek” dedi.

İstihbarat gemisi denizlerde! Yeni hedef istihbarat uydusu

Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi olan TGC Ufuk, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete girdi. Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada, "Hizmete alacağımız istihbarat gemimiz yeni bir imkandır. Bu gemimiz sayesinde kara ve havada olduğu gibi denizlerde de gücümüzün artacağına inanıyorum. Bir sonraki adım uydu ile bunları en etkin şekilde kullanmak olacaktır" dedi. Başkan Erdoğan şunları söyledi:

OYUNLARI BOZUYORUZ

"Savunma sanayiinde bağımsız olamayan milletlerin geleceğe güvenle bakmasının mümkün olmadığını, son yıllarda çevremizde yaşanan hadiseler bir kez daha gösterdi. Yaptığımız atılımlarla ülkemiz oynanan oyunları bozan bir konuma ulaştı. Türkiye, gizli açık bütün ambargolara rağmen terörle mücadeleden, sınır ötesi harekatlarına kadar tüm hamleleri yapabilmesini savunma sanayiindeki ilerlemesine borçludur. 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizin korunabilmesi Mavi Vatan'la mümkündür. Milli savaş gemilerimizi, amfibi gemilerimizi, lojistik gemilerimizi, botlarımızı kendimiz üretebiliyoruz. Yüzde 70'e varan yerlilik oranına ulaştık. Silahlı insansız deniz araçları üretiyor, bunların sürü şeklide hareket eden hali üzerinde çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl bu günlerde dışarıdan temin edemediğimiz her bir sistemin alternatifini geliştirerek, İstanbul'u denize indirmiştik. Bugün ilk istihbarat gemisi Ufuk da milli mühendislik kabiliyetleriyle inşa edildi."

TEHDİDİ ANINDA TESPİT EDECEK

* Milli güvenliğe yönelik tehditleri anında tespit edebilecek.

* Korvet, milli imkan ve kabiliyetlerle üretilen Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi olma özelliğini taşıyor.

* 99,5 metre boyu, 14,4 metre azami genişliği, 110 personel kapasitesi, yaklaşık 2 bin 250 ton deplasmanı ve 3,6 metre su çekimiyle Ufuk Korveti'ne 10 tonluk bir helikopter iniş yapabilecek. Ufuk Korveti, 45 gün kesintisiz seyir yaparak milli güvenliğe yönelik tehditleri anında tespit edebilecek.

Başkan Erdoğan'a tablo hediye edildi.

SIRADA İSTİHBARAT UYDUSU VAR

Başkan Erdoğan şunları söyledi: "Geçtiğimiz günlerde 95'inci kuruluş yıldönümünü geride bıraktığımız MİT, yaptığı hizmetlerle milli güvenliğimize önemli katkılar sunuyor. Teşkilatımız siber güvenlikten yapay zekaya kadar kapasitesini güçlendiriyor. Hizmete alacağımız istihbarat gemimiz yeni bir imkandır. Bu gemimiz sayesinde kara ve havada olduğu gibi denizlerde de gücümüzün artacağına inanıyorum. Bir sonraki adım uydu ile bunları en etkin şekilde kullanmak olacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de teşkilatımızı destekleyerek büyük ve güçlü Türkiye inşasında daha fazla katkı vermeye çalışacağız."

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın