İİT, Yeni Zelanda için toplanıyor

Türkiye, daha önce İstanbul’da 22 Mart’ta yapılması planlanan İİT İcra Komitesi toplantısına Yeni Zelanda’daki 50 Müslüman’ın şehit edildiği terör saldırının ardından tüm üye ülkeleri davet etti.

İİT, Yeni Zelanda için toplanıyor

Açık katılımlı hale getirilen toplantıya şu ana kadar İİT üyesi ülkelerin 20’ye yakını bakan düzeyinde katılımı teyit etti. Toplantıya İİT üyelerinden İran, Libya, Endonezya, Pakistan, Afganistan, Sudan, Katar, Libya ve Somali gibi ülkeler dışişleri bakanı düzeyinde katılacak. Ayrıca birçok ülke de başka bakanları ya da özel temsilci ve büyükelçileriyle temsil edilecek. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın da Zirve Dönem Başkanı olarak İstanbul’daki toplantının katılımcılarına hitap etmesi öngörülüyor. 

YENİ ZELANDA KATILIYOR 

Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters da Etnik Topluluklar Bakanı Jenny Salesa ile İstanbul’daki İİT toplantısına katılacaklarını açıkladı. Peters, “Bu önemli etkinlik, Yeni Zelanda’nın teröre karşı koymada ve anlayış ile dini hoşgörü gibi değerleri yüksek sesle dile getirmede ortaklarına katılmasına imkan tanıyacaktır.” ifadesini kullandı. 

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın