Başkan Erdoğan'dan AK Partili belediyelere çağrı: Suyu yüzde 7 ucuzlatın

Başkan Erdoğan'dan belediyelere çağrı: Su tarifesinde indirim yapın. Başkan Erdoğan, “AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde en az yüzde 7 indirim yapmak suretiyle vatandaşımızı su parasında aydınlatacağız. Sıkıntıları hep birlikte kısa sürede aşacağız” dedi.

Başkan Erdoğan'dan AK Partili belediyelere çağrı: Suyu yüzde 7 ucuzlatın

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 152. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan 2023 seçimlerinin AK Parti veya şahsından ziyade ülke ve millet için bir dönüm noktası olacağını bildirdi. Konuşmasında AK Partili belediye başkanlarına da seslenen Erdoğan şöyle devam etti: "AK Partili belediyelerin olduğu yerde en az yüzde 7 indirim yapmak suretiyle vatandaşımızı su parasında rahatlatacaklar. İstanbul yüzde 25'in üzerinde zam talebiyle Meclis'e geldi. Meclis'te ağırlık bizde olduğu için arkadaşlarımız bu zam talebine 'evet' demediler. Biz vatandaşımızın bu noktada huzurunu istiyoruz. Bunlar seçim öncesi 'suya indirim getireceğiz' dediler. Ağaları da Şanlıurfa'yı bize verin, 'biz de bundan böyle elektriği size bedava verelim' dediler. AK Parti iktidarında enerji ile ilgili tüm adımları atıyor, vatandaşımıza zulmetmeyen bir süreci çalıştırıyoruz ama siz seçim öncesi söz verdiniz, koltuğa oturunca unutanlardan oldunuz."

HESABINI SORACAĞIZ

"Hayat pahalılığının belini de biz kıracağız. Marketler, çarşı pazar eğer vatandaşımıza hububatta, meyvede hala zulmetmeye devam ediyorsanız tüm dolaşan denetim ekiplerimizle sizlerin sırtına bineceğiz. Fırsatçılık yaparak halkımızı mağdur edenleri affetmeyecek, hepsinden yaptıklarının hesabını soracağız. Her şey sırasıyla olacak, vakti zamanında yapılacak. Bizi asıl zorlayan tarih boyunca hep olduğu gibi içimizdeki gafiller, muhterisler, mankurtlardır."

SANDIĞA GÖMDÜK

"Son günlerde Kılıçdaroğlu sık sık meydan okuyor, 'Karşıma çık' diye yeri göğü inletiyor. Halbuki biz sandıkta Kılıçdaroğlu'nun karşısına çok çıktık. Biz Kılıçdaroğlu ile dolaylı ya da doğrudan olarak 10 kez karşı karşıya geldik, 10'unda da kendisini sandığa gömdük. Biz sana oturduğun koltukta meşruiyet sağlamayız. Bizim işimiz var."

ERDOĞAN, KONGO VE SENEGAL'E GİDİYOR

Başkan Erdoğan, telefonla Avusturya'daki Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) temsilcilerine hitap etti. "Birliğimizin güçlenmesine fırsat hazırlayan bu çalışmalarda sizin emeğinizi çok ama çok önemsiyorum" dedi. Erdoğan, "BAE'ye yaptığımız ziyaret, çok çok güçlü oldu. İnşallah pazar günü Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne gideceğiz. Oradan Senegal'e geçeceğiz. Bu ziyaretlerle Afrika'daki ilişkilerimizi çok daha güçlü bir zemine oturtacağız" dedi.

Başkan Erdoğan, atama bekleyen engelli vatandaşlarla butona bastı. 2927 engelli birey kamuya yerleşti.

EKONOMİDE EN GÜÇLÜ DÖNEME GİRİYORUZ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Engelli Memur Ataması programına katıldı. Erdoğan, yapılan 2927 engelli ataması ile kamudaki engelli memur sayısının 66 bine çıkacağını söyledi. Erdoğan, "Son 9 yılda kamuda istihdam edilen sayısı 192 bin sınırına dayandı" dedi. "Türkiye ekonomide tarihinin en güçlü dönemine girmektedir" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Vatandaşlarımızı bugünkü sıkıntıların pençesinden Allah'ın izniyle kurtaracağız. Ülkemizin ayağına vurulan her pranga gibi faiz prangasını, döviz prangasını ve enflasyon prangasını parçalayıp atacağız. Yaz aylarıyla birlikte bu tablonun olumlu etkilerini hep birlikte görmeye başlayacağız. Kimsenin bundan şüphesi olmasın."

PUTİN'İN GELİŞİ İÇİN TEMASLAR SÜRÜYOR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya lider Putin'in Başkan Erdoğan'la görüşmek için Türkiye'ye yapacağı ziyaretin tarihinin henüz belli olmadığını ancak görüşülmeye devam edildiğini bildirdi. Erdoğan, ocakta Putin'i Türkiye'ye davet ettiğini, ayrıca Rus lider ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski arasında bir görüşme organize etmeyi istediklerini söylemişti. Erdoğan dün de Putin ile üçlü görüşme fikrine nasıl yaklaştığını öğrenmek için telefon görüşmesi yapmak istediğini ifade etmişti.

İL BAŞKANINA SON GÖREV

Başkan Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Fazilet Partisi Rize İl Başkanı Ahmet Erdoğan için Hacı Bayram Veli Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

BAHÇELİ'DEN DE İNDİRİM TALİMATI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP'li belediye başkanlarına suda KDV indirimi talimatı verdi: "Su fiyatlarında yüzde 7 oranında indirim yaparak vatandaşlarımıza destek olun." BBP de belediyelere yüzde 7 indirim için tebligat gönderdi.

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın