Başkan Erdoğan: Milletin aşına göz dikenlere acımayacağız

Malatya'ya 1 milyar 128 milyon TL'lik yol yatırımı! 'Milletin aşına göz dikene acımayız' Başkan Erdoğan, “Fahiş fiyat peşinde koşanlarla mücadelemizi sürdürüyoruz. Fiyatlar konusunda vicdansızlık yaparak milletin aşına, ekmeğine, geçimine göz dikenlere acımayacağız” dedi.

Başkan Erdoğan: Milletin aşına göz dikenlere acımayacağız

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Çevre Yolu 1. Kısım Açılış Töreni'ne video konferans yöntemiyle katıldı, şu mesajları verdi:

SIKINTILAR: "Bölgemizin farklı bölgelerinde bir süredir iç çatışmalar, işgaller, siyasi ve sosyal çalkantılar yaşanıyor. Türkiye'yi de sosyal fay hatlarını harekete geçirmekten, terör örgütlerini üzerimize salmaya, darbe girişimlerinden gizli açık ambargolara kadar nice tuzaklarla bu karanlık senaryoların içine çekmek istediler. Milletimizin desteğiyle bu oyunların hepsini bozup ülkemizi sağ salim bugünlere getirdik. Ancak önümüzde hala aşmamız gereken sıkıntılar var."

ENFLASYON: "Bir süredir ekonomimiz kur hareketlerinin, faiz tartışmalarının, tüm dünyanın sorunu olan enflasyondaki yükselişin tehdidi altındadır. Küresel mal fiyatlarında yaşanan aşırı artışlar bizi de etkilemektedir. Kimi kesimlerin vicdansızlığa varan açgözlülüğü eklendiğinde vatandaşlarımız bakımından sıkıntılı bir tablo ortaya çıkmaktadır. Hem fiyatlaması küresel düzeyle yapılan ürünlerin yol açtığı dengesizliklerle hem de fahiş kazanç peşinde koşanlarla mücadelemizi sürdürüyoruz."

ETİKET: "Gıda maddelerinin fiyatlarında maliyetler dışında kalan artışları yakından takip ediyoruz. Fiyatlar konusunda vicdansızlık yaparak milletin aşına, ekmeğine, geçimine göz dikenlere acımayacağız. Böyle dönemler hep birlikte fedakarlık yapmamız, ortak geleceğimizi düşünmemiz gereken dönemlerdir. 3 kuruş fazla kazanmak uğruna milletin huzuruna göz dikenler aslında en büyük zararı kendilerine vermektedir. İlgili bakanlıklarımız ve kurumlarımız bu çerçevede denetimden mevzuat hazırlığına kadar yoğun bir çalışma içindedir. İnşallah bunların etiketlere yansımalarını en kısa sürede görmeye başlayacağız."

"Bağlantı yoluyla 53,5 kilometre uzunluğa sahip çevre yolumuzun üzerinde 12 kavşak köprüsü, 5 alt geçit, 3 demiryolu köprüsü, 4 hidrolik köprü yer alıyor. Vakitten yılda 89 milyon lira akaryakıttan 97 milyon lira tasarruf sağlayacak. Toplam yatırım bedeli 1 milyar 128 milyon lira. "

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya'daki açılış töreninde "Bizim derdimiz hizmet ve eser üretmek" dedi.

2023'TE ÜLKEMİZİ BAMBAŞKA BİR YERE TAŞIYACAĞIZ

"Baharın gelmesiyle işimizin daha da kolaylaşacağını umuyorum. Tarım, turizm ve inşaat sektörlerindeki hareketlenme, istihdamı olumlu yönde etkileyecektir. Türkiye bu yaz itibarıyla hem uluslararası alanda gücünü ve itibarını artırmış hem de içeride hayat pahalılığıyla mesafe katetmiş olarak yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla hedeflerine doğru daha hızlı adımlarla ilerlemeye başlayacaktır. Milletimden sabırlı olmasını, bize güvenmesini, sanayiciyse fabrikasına, tüccarsa pazarına, çiftçiyse toprağına, esnafsa tezgahına, çalışansa işine, öğrenciyse dersine, memursa vazifesine daha sıkı sarılmasını istiyorum. Rabbimiz bize insanın ancak çalıştığının karşılığı vardır buyuruyor. Hep birlikte daha çok çalışacağız, ülkemize daha güçlü şekilde sahip çıkacağız, birbirimize daha çok güveneceğiz ve Allah'ın izniyle 2023'te ülkemizi bambaşka bir yere taşıyacağız."

ESER VE HİZMET SİYASETİYLE YATIRIMDA DA AYRIMCILIĞI BİTİRDİK

"Dünyanın salgından savaşa, göçten ayrımcılığa, enerji ve gıdanın başını çektiği ekonomik sarsıntılardan sosyal karmaşalara kadar nice krizlerle boğuştuğu bir dönemden geçiyoruz. Bu muhataralı süreçten ülkemizi adaletin, hakkaniyetin, huzurun, refahın sembolü olarak çıkarmak ve hedeflerine ulaştırmak için var güçle çalışıyoruz. Eser ve hizmet siyasetimizle, hem geçmişin ihmallerini telafi ettik hem de yeni ve daha büyük atılımlar için gereken altyapıyı kurduk. Ülkemizdeki tüm ayrımcılıklar gibi yatırımlardaki ayrımcılıkları da ortadan kaldırarak vatandaşlarımızın tamamına hizmet veren eserler inşa ettik. Üstelik bunları önümüze çıkarılan pek çok olumsuzluğa rağmen başardık."

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın