Başkan Erdoğan: FETÖ, ilişkilerimizi zehirleyemeyecek

Başkan Erdoğan Arnavutluk Başbakanı Rama ile ortak basın toplantısında “FETÖ'nün iki ülke arasındaki ilişkileri zehirlemesine izin vermeyeceğiz. Türkiye ilgili tüm kurumları ile Arnavutluk'un yanındadır” dedi.

Başkan Erdoğan: FETÖ, ilişkilerimizi zehirleyemeyecek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı kabul etti. Başkan Erdoğan ortak basın toplantısında “FETÖ’nün iki ülke arasındaki ilişkileri zehirlemesine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Başkan Erdoğan şunları söyledi: “Arnavutluk 1 Ocak itibarıyla Karadeniz Ekonomik İşbirliği Dönem Başkanlığını üstlenmiştir. Bir kez daha buradan tebrik ediyoruz. Türkiye Arnavutluk’un 4. büyük ticari ortağıdır. Ana gündem maddelerinden biri terör ile mücadeleydi. FETÖ’nün iki ülke arasındaki ilişkileri zehirlemesine izin vermeyeceğiz. Türkiye ilgili tüm kurumları ile Arnavutluk’un yanındadır.”

İMZALAR ATILDI

Erdoğan şöyle devam etti: “Başbakan Rama’yla görüşmelerde ikili ilişkilerimizi kapsamlı bir şekilde ele aldık. Ziyaret vesilesiyle Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi kurulmasına ilişkin ortak bildiriyi imzaladık. Böylelikle ilişkilerimizi stratejik ortaklık seviyesine çıkardık. Sayın Başbakan’la görüşmelerimizde ikili konuların yanında bölgesel meseleleri de ele aldık. Arnavutluk 1 Ocak itibarıyla Karadeniz Ekonomik İşbirliği Dönem Başkanlığı’nı üstlenmiştir. Arnavutluk 2 büyük deprem yaşadı. Geride acı, yıkım ve gözyaşı bırakan 2 depremden sonra Türkiye olarak Arnavut kardeşlerimizin yardımına koştuk.”

YENİ BİR SAYFA AÇTIK 

Kendisine ve heyetine gösterilen misafirperverlik için Başkan Erdoğan’a teşekkür eden Rama, “Dost Türkiye’yi ilk kez ziyaret etmiyorum. Daha önce de gelmiştim fakat bu seferki misafirperverlikte Arnavutluk’tan gelen heyetle birlikte şunu tespit ettik, iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açmak için güçlü bir iradenin göstergesini gördük” dedi.

500 YENİ RESTORASYON PROJESİ 

Arnavutluk’a yapılan dış yatırımlarla ilgili bilgi veren Erdoğan şunları söyledi: “Toplam 3.5 milyar dolarlık yatırımla Arnavutluk’taki en büyük dış yatırımcı konumundayız. Arnavutluk’ta faaliyet gösteren 600’ü aşkın firmamız yaklaşık 15 bin Arnavut kardeşimize istihdam sağlıyor. Ekonomik işbirliğimizi de yeni bir boyuta taşımayı öngörüyoruz. TİKA vasıtasıyla Arnavutluk’ta yaklaşık 20 milyon avro değerinde 500’ün üzerinde restorasyon projesini hayata geçirdik. İşkodra şehrindeki tarihi Kurşunlu Camii’nin restorasyonuna ilişkin imzalar atıldı.” 

ARNAVUTLUK’TA HASTANE İNŞAATI

Türkiye’nin Arnavutluk’ta hastane inşaatına başladığını belirten Erdoğan şunları söyledi: “İstanbul’da Yeşilköy Havalimanı’nda, Sancaktepe’de 1008’er odalı iki tane hastaneyi 2 ayda yaptık. Bu ise 150 odalı olacağı için 3 ay dedik. Bu leblebi çekirdek. Bütün tıbbi, teknik donanımları da olacak. MR’ı, bütün röntgen cihazları vs. bunlar da içinde olacak. İstanbul’daki hastanelerde 18’er ameliyathanesi var. Bu ameliyathaneler beraber burada artık sıkıntı yaşanmayacak ve Sağlık Bakanlığımız geçici süreliğine sağlık çalışanlarını da gönderecek. Orada da adeta bir İTÜ kurulmuş olacak.

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın