Başkan Erdoğan: Büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa edeceğiz

Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni... 'Başaracağız çünkü biz Türk milletiyiz' Başkan Erdoğan, “Her alanda sahip olduğumuz eşsiz insan hazinesinden aldığımız destek ve şevkle büyük ve güçlü Türkiye'yi Allah'ın izniyle inşa edeceğiz” dedi.

Başkan Erdoğan: Büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa edeceğiz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

MEDENİYETİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ: Türkiye'nin her köyünde, her kasabasında, her ilçesinde, her şehrinde 'yaşayan insan hazinesi' sıfatını hak eden çok kıymetli insanlarımız var. Elde ettikleri becerileriyle, ortaya koyduğu ürünlerle ülkemize ve dünyaya eşsiz değerle kazandıran bu sanatkarlarımızı takdir etmek için kelimeler kifayetsiz kalıyor.

EĞİTİM VE KÜLTÜR

Ülkemizi bir yandan günümüzün temel altyapı ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımlarla donatırken diğer yandan da tarihimize, kültürümüze, medeniyetimize sahip çıkacak çalışmalar gerçekleştirdik. Demokrasi ve kalkınma hamlemizi önemli ölçüde neticeye ulaştırmanın verdiği güvenle artık eğitimin ve kültürün merkezde olduğu, medeniyetimizin ihyası gayretlerimize çok daha fazla odaklanabileceğiz bir döneme giriyoruz.

PARALEL DÜNYA: Her ne kadar küresel sağlık ve finans krizi sebebiyle insanların gündeminde ekonomi ilk sırada gibi görünüyorsa da asıl mücadelenin geleceğin hangi kodlarla inşa edileceği konusunda yaşandığını biliyoruz. İnternetin, sosyal medyanın, yapay zekanın, gerçek hayatın ötesinde paralel bir dünya oluşturma yolunda ilerleyen dijital kurguların etrafımızı kuşattığı bir dönemde kendimiz olarak kalmak ve daha üste çıkmak mecburiyetindeyiz. Bunun yolu da maziden atiye kurduğumuz köprüyü sınırları güçlü tutmaktan geçiyor. Her birimiz kendi alanımızda ortaya koyduğumuz gayretle, yenilikçi fikir ve ürünlerle, eserlerle bu sürece katkıda bulunacağız ki arzu ettiğimiz iklimi oluşturabilelim.

UMUTLA BAKIYORUZ

TÜRKİYE'NİN MÜCADALESİ: Türkiye'nin bir süredir verdiği mücadele işte bu seviyeyi yakalama mücadelesidir. Vesayeti yendik, terörün başını ezdik, darbe girişimlerini boşa çıkardık, bölgemizdeki ve dünyadaki itibarımızı arttırdık, ülkemizin dört bir yanını eşi benzeri görülmemiş yatırımlarla donattık. Her kesimden insanımızın cesaretiyle, girişimciliğiyle, emeğiyle, kazancıyla geleceğe umutla bakabilmesini sağladık. 2023 hedeflerimizi hayata geçirmek için kararlılıkla çalıştık, 2053 vizyonumuzu güvenle ilan ettik. Binlerce yıllık devlet ve medeniyet serencamımızı yeni bir inkişafla, yeni bir zaferle taçlandırmak istiyoruz. Bugün de İnşallah her alanda sahip olduğumuz eşsiz insan hazinesinden aldığımız destek ve şevkle büyük ve güçlü Türkiye'yi Allah'ın izniyle inşa edeceğiz. Dün başardık, bugün de başaracağız. Çünkü biz Türkiye'yiz, çünkü biz Türk milletiyiz.

YÜZDE 56.1 ! FAİZLE MÜCADELEYE HALKTAN DESTEK

Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan MYK'da, kurdaki dalgalanma ve ekonomideki gelişmelere dair yapılan anket de görüşüldü. Ankette, "Cumhurbaşkanı'nın ekonomi ile ilgili yürütmüş olduğu mücadelede samimi olduğunu düşünüyor musunuz" diye soruldu. Bu soruya katılımcıların yüzde 56.4 "evet" yanıtını verdi. Başkan Erdoğan'ın "faiz sebep, enflasyon sonuç" diyerek açıkladığı faizle mücadelesine vatandaş desteği üst seviyede gerçekleşti. Erdoğan'ın faizi düşürme kararlılığına verilen destek yüzde 56.1 olarak gerçekleşti.

Başkan Erdoğan, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Zerrin Güngör ve beraberindeki kurul üyelerini kabul etti.

BÜYÜKELÇİLERDEN GÜVEN MEKTUBU

Başkan Erdoğan, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Christodoulos Lazaris'i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabulde, Büyükelçi Lazaris, Erdoğan'a güven mektubu sundu. Erdoğan, El Salvador Büyükelçisi Hector Enrique'i de kabul etti.

ÖDÜL KAZANANLAR

Tevfik Alparslan Babaoğlu-Ebru Sanatı

Fatma Çiçek Derman-Tezhip Sanatı

Alpay Ekler-Karagöz Sanatı

Ayten Tiryaki-Hat Sanatı

Amir Ateş-Mevlit Geleneği

Gülbün Mesara-Tezhip, Katı ve Minyatür Sanatı

Fatma Önkol-Masal Anlatma Geleneği

Ali Akbey-Geleneksel Ahşap Oyuncak Yapım Geleneği

Hasan Tabakoğlu-Kazaziye Ustalığı

Mustafa Sami Onay-Tahta Kaşık Yapım Ustalığı

Hasan Tuluk-Metal El İşçiliği Geleneği

Hüsamettin Yivlik-Geleneksel Ahşap Oyma Sanatı

Sevim Ataner-Ehram Dokuma Ustalığı

İbrahim Atıcı-Semer Yapım Ustalığı

İsmail Araç-Karatabak Dericilik Ustalığı

Mehmet Başsav-Geleneksel Lületaşı Ustalığı

Mehmet Orhan Çakıroğlu-Yemeni Yapım Ustalığı

Mustafa Civelek-Islık Dili Geleneği

Nahya Güzelyurt-Yorgan Yapım Ustalığı

Salim Yaşar-Çömlek Ustalığı

Tansel Işık-Ağaç Baston Yapımı Ustalığı

Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği-Mehter Geleneği.

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın