Başkan Erdoğan: Aşı için gerekirse Putin'i ararım

'Aşı tedarikinde sıkıntımız yok' Başkan Erdoğan, “Aşı tedarikinde herhangi bir sıkıntı yaşamayız. Şu anda elimizde zaten aşımız var. Rusya'yla yaptığımız görüşmelerle Sputnik aşısı da inşallah geliyor” dedi.

Başkan Erdoğan: Aşı için gerekirse Putin'i ararım

Başkan Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Aşı tedarikinde sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Elimizde yeteri derecede var. Rusya'dan Sputnik aşısı inşallah geliyor, gelecek" dedi.

PUTİN'LE GÖRÜŞEBİLİRİM

Erdoğan, gerekirse Rusya Devlet Başkanı Putin ile de görüşme yapacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti: "Sayın Putin ile yapacağımız görüşmeden de bu işle ilgili çok ciddi bir miktarda Sputnik aşısı inşallah Rusya'dan gelecek. BioNTech Almanya'dan onun verilmiş sözü var. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile de önümüzdeki ayın ilk yarısında bir görüşmemiz olacak. Oradan da tekrar ciddi bir miktarda aşı gelecek." Erdoğan, gazetecilerin yerli aşının ne zaman kullanıma sunulacağına ilişkin sorusunu da cevapladı.

YERLİ AŞI EYLÜLDE

Erdoğan, yerli aşı konusunda şu anda üniversitelerin, bazı ilaç firmalarının yoğun bir çalışmanın içerisinde olduklarını belirterek, "Eylül-ekim gibi üretime geçeceğine inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu..

RUMLARA GÜVENMİYORUM

Erdoğan, Cenevre'deki Kıbrıs görüşmelerine ilişkin ise "Ben Güney Kıbrıs'a güvenmiyorum, hiçbir zaman dürüst davranmadılar. Bunlar Bürgenstock Zirvesi'nde de yalan söylediler, yapılan referanduma da saygı duymadılar." Namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'na geçen Erdoğan, annesi Tenzile Erdoğan ve babası Ahmet Erdoğan'ın mezarlarını ziyaret ederek, dua etti.

1 MAYIS'I KUTLADI

Başkan Erdoğan, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı. Erdoğan, "Ücretten sosyal haklara kadar bütün alanlarda işçilerimiz için iyileştirmelere vesile olmasını temenni ediyo- rum" dedi.

DEPREMZEDE ANNEDEN DUA

Başkan Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un iftarda misafir olduğu Elazığlı depremzede Erdoğan ailesi ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı, "Rabb'im deprem felaketini tekrar yaşatmasın" dedi. TOKİ'nin yeni ev yaptığını söyleyen Kaviye Erdoğan da "Allah sizi başımızdan eksik etmesin" diyerek teşekkür etti.

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın