Baş başa 2 saat görüşme! Katar ile 15 anlaşma

Mehmetçikle buluştu. Körfez halkları öz kardeşimizdir. Başkan Erdoğan'ın Katar temaslarında 15 tarihi anlaşmaya imza atıldı. Erdoğan, “Bu topraklarda gerilim görmek istemiyoruz. Hangi kökene, mezhebe sahip olursa olsun Körfez halklarının tamamı bizim özbeöz kardeşimizdir” dedi.

Baş başa 2 saat görüşme! Katar ile 15 anlaşma

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin Emirlik Divanı'ndaki baş başa görüşmesinin ardından, iki ülke bakanlıkları arasında 15 ortak anlaşma imzalandı. Erdoğan, ortak anlaşmaların imzalanmasının ardından Katar-Türk Kuvvet Komutanlığı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye olarak Katar'la birlikte Körfez bölgesinin huzur ve esenliğine büyük önem veriyoruz. Bu topraklarda gerilim görmek istemiyoruz. Hangi kökene, mezhebe sahip olursa olsun Körfez halklarının tamamı bizim özbeöz kardeşimizdir" dedi. Başkan Erdoğan şunları söyledi:

MİLLETİMİZİN GÖZBEBEĞİ

"Türkiye'deki ailelerinizin ve milletimiziniz selamlarını ve sevgilerini getirdim. Sizler milletimizin gözbebeğisiniz. Buradaki vazifenizi büyük bir disiplinle yaptığınızı görüyor ve bundan da memnuniyet duyuyorum. Kahraman ordumuz bugün de 3 kıtada 7 iklimde kendisine verilen görevleri gerekirse canı pahasına yerine getiriyor."

DAYANIŞMAYI UNUTMAYIZ

"Dini, tarihi, kültürel ve köklü beşeri bağlarımızın olduğu Katar'ın milletimizin gönlünde farklı bir konumu vardır. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi olmak üzere Katarlı kardeşlerimizin milletimizle gösterdiği dayanışmayı unutamayız."

"Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 7. Toplantısı"nda, iki ülke arasında anlaşmalara imza atıldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin katıldığı törende Türkiye adına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu anlaşmaya imza attı.

İŞTE O ANLAŞMALAR

Katar'da, gerçekleştirilen 7. Yüksek Stratejik Komite toplantısında finans, iletişim, spor, kültür, eğitim ve sağlık alanlarında toplam 15 anlaşma imzalandı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Katar Devleti İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü Arasında 'Afet ve Acil Durum Yönetimi Alanında' Mutabakat Zaptı.

'Büyük Çaplı Organizasyonların Yerine Getirilmesinde İşbirliği Konulu' Niyet Mektubunun Uygulanmasına İlişkin Protokolü.

'Antalya Diplomasi Forumu ile Doha Forum Arasında' Kurumsal İşbirliği Tesis Edilmesine Yönelik Niyet Mektubu.

'Protokol Alanında İşbirliği' Mutabakat Zaptı.

'Yüksek Stratejik Komite Yedinci Toplantısı Ortak Bildirisi.

KOSGEB ve Katar Kalkınma Bankası Arasında Mutabakat Zaptı.

Türk Standartları Enstitüsü ile Katar Genel Standardizasyon Teşkilatı Arasında Standardizasyon Alanında Mutabakat Zaptı Uygulama Programı.

'2022-2023 Yılları için Kültürel Alanda İkinci Uygulama Programı,

'2022-2023-2024 Yılları için Gençlik ve Spor Alanında İlk Uygulama Programı.

'Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İşbirliğine' Dair Uygulama Programı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Katar Devleti Vakıflar ve İslam İşleri Bakanlığı Arasında 'Vakıflar ve İslami İşler Alanında İşbirliği' Mutabakat Zaptı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile Katar İş İnsanları Derneği Arasında Mutabakat yaptı.

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ile Qatar Debate Arasında Akademik İşbirliği Anlaşması.

İbn Haldun Üniversitesi ile Katar Üniversitesi Arasında İşbirliği Anlaşması.

Anadolu Ajansı ile Katar Haber Ajansı Arasında İşbirliği Anlaşması.

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın