Ayasofya önünden mesaj: Yunan sözünde durmadı

Başkan Erdoğan, Mısır ile Yunanistan arasında yapılan deniz sınırı anlaşması için “kıymeti yok” dedi.

Ayasofya önünden mesaj: Yunan sözünde durmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kıldığı cuma namazı sonrası gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan korsan anlaşmaya ilişkin Erdoğan şunları kaydetti: “Bu anlaşmanın hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Yunanistan ve Mısır’ın, Libya’yla kıyıdaş olma konusunda bir alakası var mı, ne işi var orada? Biz Libya’yla böyle bir anlaşmayı yaptıktan sonra bunların hepsi bu işin üzerine atladılar. Gelen bilgilerde ‘Biz bunu size karşı yapmış değiliz, burada bir yanlış anlaşılma olmasın’ diyorlar. Olsa da olmasa da Libya’yla yapmış olduğumuz anlaşmayı kararlılıkla sürdüreceğiz.”

ATİNA SÖZÜNDE DURMADI

“Deniz yetki alanlarında hakkı, hukuku olmayanlarla görüşmeye bile gerek duymuyoruz. Merkel, “Buradaki sondaj çalışmalarını durdurursanız benim işimi kolaylaştırırsınız” ricasında bulundu. Ben de, ‘Eğer siz Yunanistan’a güveniyorsanız 3-4 haftalığına bu sondaj çalışmalarına ara veririz ama göreceksiniz sözünde durmayacaklar’ dedim. Nitekim öyle de oldu.”

SONDAJ YENİDEN BAŞLADI

“Biz de sondaj çalışmalarına yeniden başladık ve Barbaros Hayrettin’i göreve gönderdik. Türkiye Libya’ya zevk için gitmedi. Şu anda orada onurlu bir mücadele sürdürüyoruz.” 

CUMAYI İKİNCİ KEZ AYASOFYA CAMİİ’NDE KILDI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci kez cuma namazını Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kıldı. Erdoğan’a, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da eşlik etti. 

Erdoğan, Ayasofya Camii çıkışı vatandaşlara ‘maske-mesafe-hijyen’ uyarısı yaptı, “Vakaları indirelim” dedi. 

‘105 MİLYAR DOLAR REZERVİMİZ VAR, TÜRKİYE DÜNDEN GÜÇLÜ’

Piyasalardaki gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Türkiye tırmanışta, bunu görmek istemeyenler var. 105 milyar dolar döviz rezervimiz var, Türkiye dünden güçlü’’ dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Türkiye tırmanışta, bunu görmek istemeyenler var’’ diyerek piyasalardaki gelişmelere değindi: “30 bin 842 iken 2017’de 85 bin 263 adet şirket açılmış. İstihdam 19.6 milyon kişiydi, şu anda 28 milyon 80 bin. Bazı sıkıntılar yok değil. İhracat 36 milyar dolardı şu anda 180 milyar dolar. Gözü olup görmeyenler yanlış anlatıyor. Bu kalkınma ve tırmanışımızı devam ettireceğiz. Merkez Bankası döviz rezervlerimiz şu an 105 milyar dolar. Güçlenerek yolumuza devam ediyoruz, bugün dünden daha güçlüyüz, yarın daha güçlü olacağız. Türkiye’de ekonomi, sistem olarak oturdu. Bazı zamanda tırmanışlar inişler olur. Ben özellikle TL’nin, dövizin ve altının yerli yerine oturacağına inanıyorum. Dün TCMB ile bankalar birliğinin toplantıları bunlara yönelik atılan adımlardır; düzelecek.”

MALİYE BAKANIMIZI ELEŞTİRENLER TÜRKİYE’NİN NEREYE GELDİĞİNE BAKSIN

Ekonomiyi sadece döviz kurları üzerinden değerlendirenler sosyal medyada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı hedef aldı, Cumhurbaşkanı Erdoğan sert konuştu: “Bunlar yetişemediği üzüme koruk diyorlar. Sen ülkeye bak. Türkiye nereden nereye geldi. Batı nerede, dünya nerede... Koronavirüste, 150’ye yakın ülkeye her türlü yardımı yaptık. Böyle bir dönemde yeni hastaneler açtık. Bu da Türkiye’nin gücünü gösteriyor. Biz gücümüzü milletimizden alıyoruz. Milletimizi birilerine muhtaç etmeyeceğiz.”

TERÖRLE MÜCADELE ÜCRETSİZ YAPILMIYOR

Türkiye’nin terörle mücadelesine ilişkin bilgi veren Erdoğan, şunları kaydetti: “Terörle mücadelede 17-18 yıl önce neredeydik, bugün neredeyiz? Terörle mücadele ücretsiz yapılmıyor. Ciddi manada harcamalarımız oluyor. Türkiye şu anda sadece bölgede değil, dünyada farklı bir yerde. İHA, SİHA’larla gerek içerde gerekse sınır ötesinde ciddi mücadeleler veriyoruz.” 

PETROL SATIŞININ TAKİPÇİSİYİZ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’li petrol şirketinin, Suriye petrol sahaları konusunda terör örgütü YPG/PKK’yle yaptığı anlaşmaya ilişkin şunları kaydetti: “Böyle bir felaketi Sayın Trump’a da söyledim, ‘Bu terör örgütlerine buradan böyle kaynak aktarımı yapmanız bizim bölgemizde ciddi sıkıntılara neden olabilir, bunları güç sahibi yapıyorsunuz.’ dedim. Kendileri gerekli talimatı vereceklerini söylemişlerdi, ama şu ana kadar olumlu bir gelişme yok. Takipçisiyiz.” 

OKTAY VE ÇAVUŞOĞLU LÜBNAN’A GİDİYOR 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyrut’taki patlamaya ilişkin Lübnan yöneticilerinin vereceği bilgileri önemle takip ettiklerini belirterek şöyle konuştu: “Bu gerçekten çok büyük bir felaket. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanım Mevlüt Çavuşoğlu, Beyrut’taki gelişmeleri yerinden takip ediyor. Koca Yusuf askeri kargo uçağımızla oraya çeşitli yardımlar gönderdik, sahra hastanesi kurduk. Kardeş Lübnan’ı asla yalnız bırakmayacağız.”

PARTİ KURMAK İNCE’NİN EN DOĞAL HAKKI 

Muharrem İnce’nin parti kurma çalışması iddiasına ilişkin bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bu tür şeylere yabancı değiliz tabii. Bizim içimizden de birileri ayrıldı, gittiler partilerini kurdular. Tabii bu parti kuruluşları nereye varır bilemem. Eski bir siyasetçi olarak da o da onun doğal hakkıdır.” 

BAHÇELİ’NİN ‘EVE DÖN’ ÇAĞRISI MAKULDUR 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’nin, Akşener’e “Evine dön” çağrısını değerlendirdi: “Bahçeli’nin daveti benim yadırgadığım bir davet değildir. HDP’yle, terör örgütleriyle el ele olmak, milli ve yerli olarak düşündüğümüz İYİ Parti’ye hiç uygun düşmeyebilir. Davet, bir bütünleşmenin gereği ve bana göre önemlidir.” 

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın